9 Юли, 2018 21:02 1 365 1

Нов голям успех за Павел Лефтеров

  • лефтеров-
  • успех-
  • състезание-
  • подиум

Българският пилот се качи на подиума в Португалия

На 6 и 7 юли се проведе третият кръг от 24-часовите серии за издръжливост. Дoмaкин на предизвикателното състезание бе пистата Портимао в Португалия (Autodromo International do Algarve) –технична, със спускания и много десни завои.

Павел Лефтеров бе поканен за участие от германския отбор Leipert Motorsport, с които вече си сътрудничи в два кръга от едномарковия шампионат Lamborghini Super Trofeo. Заедно с Габриеле Пиана и Разван Умбрареску ( съотборници в RN Vision STS) и Джон-Луис Джаспър (съотборник в Leipert Motorsport),

Лефтеров застана на грида с Lamborghini Hurican Super Trofeo Evo с още 35 автомобила, за да премери своето майсторство и издръжливост в трудното 24-часово състезание.

Ако за един турист времето в Портимао през уикенда можеше да се нарече прекрасно, за отборите и пилотите топлото време не беше особено предимство. Наложи се смяна на първоначалната стратегия на отбора за стинтове от по 2 часа на всеки пилот на 50 минути, поради трудните за издържане 90 градуса в автомобила.

Състезанието започна Павел Лефтеров, който стартира от втора позиция в клас SPX. Известно време Ламборгинито беше лидер в класа. До падането на нощта стинтовете на пилотите бяха от около 60 минути. След като температурите паднаха, се увеличиха на около 1,40 часа. Нощта премина с едно спиране на състезанието за зареждане на гориво на пистата, смени на пилотите и кратки почивки за малко сън и събиране на сили. На сутринта автомобилът беше на втора позиция, която задържа до финала на състезанието.

Така всички от екипа на Leipert Motorsport, макар и изморени и недоспали, успяха да се поздравят с големия успех, а пилотите да се качат на подиума с второ място в клас SPX на 24-часовото състезание.

Следващият старт на Павел Лефтеров е на любимата му писта Спа-Франкошам на 21 и 22 юли в Европейските серии GT4.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николов

    1 0 Отговор
    БРАВО!