Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 10:26 972 5

Историята се повтаря - ЦСКА без лиценз за Европа

  • цска-
  • европа-
  • лиценз-
  • уефа-
  • борисов-
  • нап-
  • швейцария-
  • ксамакс-
  • бфс-
  • нион-
  • михайлов
Историята се повтаря - ЦСКА без лиценз за Европа - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА няма да играе в Европа, дори и да стане шампион с 50 точки разлика, съобщава "7 дни спорт". Според правилата на УЕФА един клуб няма право да разсрочва едни и същи задължения на няколко пъти и след това да получи лиценз. От "Българска армия" обаче разчитат именно на такава практика при взаимоотношенията си с НАП, за които собственикът Димитър Борисов призна, че са над 2 милиона лева.

Точно по тази точка от елита на Швейцария бе изхвърлен отбора на Ксамакс. В Нюшател не изпълниха задълженията си по 8 от всичките си 41 разсрочени плащания и бяха извадени от професионалния футбол.

ЦСКА вече е попаднал в черния списък на УЕФА. От Нион през 2 месеца изискват от БФС становища за това как се управляват "червените". Освен това три пъти човек от централата е идвал у нас да се запознае лично в лицензионните комисии с делата на "армейците". Пълното безхаберие от страна на "Титан" по отношение на покриването на старите задължения е на път да доведе до ново унижение за клуба.

Големият проблем за ЦСКА е, че пред УЕФА няма как да пробута номерата, с които се спасява у нас в последните години. Тук преди всеки лицензионен период клубът сключва споразумения за разсрочване на плащанията си или оспорват в съда своите задължения. В Нион обаче не признават второто разсрочване, ако не са правени никакви плащания по първото.

Към днешна дата ЦСКА има толкова много подобни разсрочени плащания, по които не внася никакви пари, че сега за един месец няма как да успее да се разплати с всички.

Този път от УЕФА връзват ръцете на Борислав Михайлов за какъвто и да е компромис. Според кореспонденцията между БФС и Нион, както и от направения мониторинг е видно, че 8 месеца от ЦСКА не са направили нищо по покриване на задълженията си! Сега, ако от БФС пробутат бумаги, с които да изкарат, че за 40 дни "червените" са станали най-изрядните платци, това може да доведе до отнемане лиценза на федерацията.

Освен това президентът на БФС вече си навлече гнева на европейската централа с малките наказания за допингираните в ЦСКА, след което набързо промени товна и настоя те да бъдат увеличени.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калугера

    0 0 Отговор
    Споко.Сега ще ни одерат с такса смет.и всичко ще е на шест.Ще платим и на ЦСКА и на чалгаджииките им.Няма проблем.
  • 2 Георги

    0 0 Отговор
    Иво
    Стойнев от къде ги измисли тези глупости,някои ти плаща да пишеш срещу ЦСКА .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СЪДИЯТА

    0 0 Отговор
    МДАААААА РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТУК ! НЕ ВИЖДАМ НИЩО ЧУДНО В ЦЯЛАТА ТАЗИ РАБОТА ! ВСИЧКО ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ НЕГРАМОТНОСТТА И БЕЗХАБЕРИЕТО НА ЧЕТИРИМА ДУШИ ОСНОВНИ ВИНОВНИЦИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА КЛУБА А ИМЕННО : 1.БОЙКО БОРИСОВ ЗАЩОТО ДОВЕДЕ ТИТАН В ЦСКА 2.БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ЗАЩОТО Е ШУШУМИГА И НЕ ЗНАЕ КАК ИЛИ НЕ ИСКА ДА ПРИТИСНЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЦСКА ДА СА ИЗРЯДНИ И ОТГОВОРНИ В ПОВЕДЕНИЕТО СИ СПРЯМО КЛУБА И ФУТБОЛИСТИТЕ !3.ДВАМАТА АЛКОХОЛИЦИ -,, ПРЕЗИДЕНТИ'' НА КЛУБА ЗАЩОТО ЛЪЖАТА Я НЯМАТ ЗА НИЩО АМИ ОТГОРЕ НА ВСИЧКО ЗАВЛИЧАТ С ПАРИ ДЕ ЩО СВАРЯТ ПО ПЪТЯ СИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е БАНКА ДАЛИ Е ДРУГ ОТБОР ИЛИ ПЪК ЮНОША ОТ СОБСТВЕНАТА УМИРАЩА ШКОЛА НА ЦСКА ...........ВРЕМЕ Е ЗА РЕЗУЛТАТА ОТ ВСИЧКО ТОВА А ТОЙ Е :– ЦСКА ПО ПЪТЯ НА ПИРИН БЛАГОЕВГРАД !!! ЧЕСТИТА ,, В '' РФГ !!!
  • 5 СЪДИЯТА P.S.

    0 0 Отговор
    МЕЖДУ ДРУГОТО КОЛКО ЮНОШИ ИЗРАСЛИ В ШКОЛАТА НА ЦСКА ИГРАЕЩИ ВЕЧЕ В МЪЖКИЯ ОТБОР НАПУСНАХА КЛУБА ЗАРАДИ НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ ... МОЖЕТЕ ЛИ ДА БРОИТЕ ? ПОСЛЕДНИЯ ОТ ПРЕДИ СЕДМИЦА Е ВЕЛИНОВ НО ... И ДРУГ СЕ Е ПРИГОТВИЛ ?! (намери ли си клуб ще изчезне за 60 секунди и за него ще се разбере )