Last news in Fakti

26 Август, 2018 10:30 1 315 0

Ливърпул излезе на върха в Англия

  • ливърпул-
  • брайтън-
  • висша лига-
  • салах

"Мърсисайдци" победиха трудно Брайтън

Ливърпул победи трудно гостуващия Брайтън с минималното 1:0 и за първи път от пет години насам стартира с три поредни победи в английската Висша лига. Освен това мърсисайдци все още не са допуснали гол (г.р. 7:0) и окупираха върха след издънката на шампиона Манчестър Сити при визитата му на новака Уулвърхемптън (1:1).

„Червените“ натиснаха от самото начало и положенията пред вратата на „чайките“ се заредиха едно след друго. Садио Мане и Роберто Фирмино направиха пропуски в първите минути, като първият не намери целта, а ударът на втория бе отразен от вратаря Матю Райън.

В 15-ата минута Александър-Арнолд прати топката в напречната греда след изпълнение на пряк свободен удар. Брайтън разчиташе на стабилните си действия в отбрана и редки контраатаки, при една от които се наложи Алисон да излиза извън наказателното поле и да спре Марч. Рекордната покупка на мърсисайдци това лято в пореден мач доказа, че похарчените за него около 60 милиона паунда напълно си заслужават.

Усилията на домакините дадоха резултат в 23-ата минута, когато Милнър спечели топката в средата на терена, тя премина през Мане и Фирмино и стигна до Мохамед Салах. Египетският нападател пък се разписа за 1:0 с техничен удар, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата. След гола играчите на Юрген Клоп намалиха оборотите, но въпреки това продължиха да атакуват по-настоятелно от съперника, а пропуски направиха Вайналдум и Мане, чийто удари бяха спасени от Райън.

И след почивката Ливърпул продължи да диктува събитията на терена, но въпреки това в 49-ата минута Нокер имаше шанс да изравни, пропускайки най-чистото положение за гостите до този момент. Преднината от само един гол доведе до нерви за домакините.

Игралият много силно и при успеха си срещу Манчестър Юнайтед (3:2) в миналия кръг Брайтън бе близо до изравняването, след като стигна до чудесни положения за гол в заключителните минути. В 79-ата минута се получи разбъркване пред вратата на Алисон, но нито един от играчите на гостите не успя да засече топката. В 86-ата минута Александър-Арнолд пропусна от няколко метра да се разпише, а в последните секунди неговият съотборник Алисон спаси с вещина удар на Грос с глава.

След третата си поредна победа Ливърпул е лидер с пълен актив от 9 точки преди останалите срещи от кръга. Брайтън заема 12-а позиция с 3 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА