9 Септември, 2018 16:57 3 414 3

Легендарен лекоатлет получи удар

  • удар-
  • джонсън-
  • атлет-
  • легенда

Майкъл Джонсън вече е добре и при семейството си

Четирикратният олимпийски шампион Майкъл Джонсън е претърпял мини удар. За това призна 50-годишният американец на профила си в „Туитър“. От информацията става ясно, че легендарният лекоатлет е получил Транзиторна исхемична атака.

„Добрата новина е, че вече съм у дома със семейството ми. Нямам никакви увреждания на сърцето и вече имам сериозен прогрес по пътя към възстановяването. Тези проблеми може да засегнат всеки, дори и най-бързите мъже на планетата“, коментира Джонсън.

Майкъл Джонсън е олимпийски шампион. Той има златни медали на 4х400 метра от Барселона’92, на 200 метра от Атланта’96 и на 400 метра от Атланта’96 и Сидни 2000. Джонсън е единственият атлет, защитил успешно олимпийска титла на 400 метра и единственият, триумфирал на 200 и 400 метра на една Олимпиада.

Американецът е осемкратен световен шампион. През кариерата си два пъти подобри световния рекорд на 200 метра, три пъти на 4х400 метра и веднъж на 400 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    14 2 Отговор
    Колко химия е погълнал той си знае
  • 2 Андрей Найденов

    24 0 Отговор
    За времето си беше уникален,както със стилът си на бягане така и с рекордните които постигна.Много отдавна няма чист спорт,рекордните вървят ръка за ръка с химията и това не е тайна за никого.И докато бедните ги хващат то богатите са 100процента чисти,те плащат след години със здравето си.Дано да се оправи и да поживее наистина беше голям състезател.
  • 3 Белчо

    1 0 Отговор
    Този не е взимал никога допинг - ама н-и-к-о-г-а!!!
    Флоранс Грифит-Джойнър умря на пистата - хард-атак - ама и тя не е вземала никога.
    Армстронг пред цял свят заяви, че е дрогаж - ама ,нищо.
    Така е в краварската държава!!!