Last news in Fakti

13 Септември, 2018 11:57 1 023 1

Още един играч от Висшата лига е съден за изнасилване

  • висша лига-
  • играч-
  • тайна-
  • изнасилване-
  • съд-
  • франция

Инцидентът е станал по време на летен лагер във Франция

Футболист от Висшата лига ще бъде съден по обвинение за изнасилване на 15-годишно момиче, което е станал по време на летен лагер във Франция, пише „Дейли Мирър“, позовавайки се на данни от френските правосъдни органи.

По това време играчът е бил на 17 години по време на инцидента. Той за първи път и застанал пред съда по случая през месец юли. Обвиняем е и неговият братовчед, който по същото време е бил с две години по-голям.

Имената на замесените страни се пазят в следствена тайна, но френските медии уточняват, че съденият футболист играе в английската Висша лига и не е французин.

На 7 юли 2012 година 15-годишно момиче е открито да плаче и в състояние на шок от своите приятели в покрайнините на лагер, разположен в община Ег-Морт в департамент Гард (южна Франция).

Момичето, което сега е на 21 години, обвинява двамата по-възрастни чужденци за сексуално посегателство и възползване от пияното й състояние. В своите показания е уточнила, че двамата братовчеди са знаели, че е малолетна.

Футболистът от Висшата лига, който в момента е на 23 години, първоначално обявил пред властите, че е правил секс с момичето. След това променил версията си и започнал да говори, че сексуалният акт е бил по взаимно съгласие. Показанията на жертвата са останали непроменени и затова започва дело в град Ним.

Адвокатът на играча Реми Нужие е пледирам срещу обвиненията, тъй като клиентът му категорично отрича твърденията на момичето. Братовчедът, който сега е на 25 години, също твърди, че сексуалният акт е бил по взаимно съгласие. Той добавя, че тогава не знаели възрастта на момичето.

Това не е първият случай в последно време, при който играч от Висшата лига е обвинен в изнасилване. Преди месец френска манекенка повдигна обвинение към двама футболисти за сексуално посегателство. Единият играе във Висшата лига и е участвал на Мондиал 2018, а другият се състезава в долните нива на английския футбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо

    1 0 Отговор
    Поредната златотърсачка...