Last news in Fakti

16 Септември, 2018 11:09 1 187 0

Ливърпул победи Тотнъм насред Уембли

  • ливърпул-
  • тотнъм-
  • уембли-
  • победа-
  • футбол-
  • спорт-
  • мач

Победната серия на Ливърпул продължи и в 5-ия кръг на английската Висша лига. Ливърпулците повалиха Тотнъм, който през миналия сезон нанесе тежко поражение с 4:1 на формацията на Юрген Клоп отново на Уембли.

Хората на германския мениджър обаче дадоха да се разбере защо са считани за фаворит за титлата през настоящата кампания. Мърсисайдци се наложиха с 2:1 над лондончани, вкарвайки по едно попадение и в двете полувремена.

Срещата започна с попадение на гостите още преди да е изтекла и една минута, но голът на Фирмино бе правилно отменен, тъй като бразилецът бе в положение на засада.

Последваха спокойни минути, като двата отбора действаха основно с идеята да бъдат безгрешни. Играчите на Почетино опитаха чрез Кристиян Ериксен да поведат в резултата, но удар на датчанина от фаул бе спасен от Алисон.

Ливърпул нанесе своя удар десетина минути преди края на полувремето.

Неубедителна намеса на Ворм при центриране от корнер позволи на Вайналдум да стреля с глава пред вратарското поле, а макар че остана впечатление, че топката е избита от голлинията, технологията отчете, че тя е премината с целия си обем - 1:0.

Второ попадение на Ливърпул дойде минути след началото на второто полувреме.

Пробив на Садио Мане по левия фланг завърши с успоредно центриране към Фирмино, който с помощта на рикошет в гредата, успя да стигне до топката и да направи попадение за 2:0.

До края на срещата "шпорите" опитаха всичко възможно, за да вземат поне точка, но усилията им стигнаха само за почетно попадение на Ерик Ламела в добавеното време на срещата.

Така селекцията на Юрген Клоп продължава да е лидер с пълен актив от 15 точки след 5 изиграни кръга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА