Last news in Fakti

16 Септември, 2018 12:46 1 581 1

ЦСКА си върна първото място след бой над Черно море

  • цска-
  • първо място-
  • футбол-
  • първа лига-
  • а група

Лидерската позиция отново е в ръцете на "армейците"

ЦСКА спечели домакинството си срещу Черно море с 3:1 в среща от 8-ия кръг на Първа лига. Срещата ще се запомни с най-бързия гол за сезона, който бе дело на "червените" в 14-ата секунда на мача, с нелеп автогол на Витаутас Черниаускас, както и с красивите попадения на Кирил Десподов и Рубен Пинто, пише Блиц Спорт.

Мачът започна повече от светкавично, след като ЦСКА взе преднина след едва 14 секунди игра. Голмайстор за "червените" бе Едвин Джеси, който бе изведен от Жоржиньо и прехвърли Макенджиев, а топката се удари в страничната греда, но отново попадна в ганаеца, който при добавката си бе безгрешен - 1:0.
Черно море бързо се отърси от шокиращия гол в първата минута, като в 8-ата имаше прекрасен шанс за изравняване. Ндонгала пусна страхотен пас към Панайотов на точката за изпълнение на дузпа, но бившият халф на Левски стреля неточно.

"Моряците" стигнаха до изравняване в 14-ата минута, но голът им бе меко казано комичен. Витаутас Черниаускас получи пас от Божидар Чорбаджийски и нескопосано не успя да я изрита напред, а я прати към своята врата, вкарвайки си автогол за 1:1.

ЦСКА отново пое инициативата в срещата след инкасирания гол, като "червените" натрупаха няколко положения пред вратата на Макенджиев. При едно от тях Десподов бе изведен срещу стража на "моряците" и стреля, но юношата на Пирин отби топката, която попадна в Едвин Джеси, ганаецът обаче стреля в аут.

Превъзходството на "армейците" се материализира в 39-ата минута, когато Кирил Десподов вкара невероятен гол от пряк свободен удар - 2:1.

До края на първата част до по-сериозни ситуации не се стигна и логично ЦСКА се оттегли при аванс срещу "моряците".

Второто полувреме започна с нови положения пред вратата на Черно море, като в 58-ата минута зрителите станаха свидетели на прекрасно
попадение от Рубен Пинто, който разстреля от дистанция Благой Макенджиев.

Нестор Ел Маестро направи рокади, сменяйки Жоржиньо с Тиаго, който много бързо навлезе в срещата и на два пъти можеше да вкара, но при единия изстрел Макенджиев спаси, а другият му такъв от дистанция, се отби в десния страничен стълб на "моряците".

До края ЦСКА можеше да реализира нови попадения, като това така и не случи, но в крайна сметка "армейците" спечелиха срещата с 3:1.

С този успех "червените" оглавиха класирането в Първа лига с 19 точки, колкото има и Левски, но "сините" са с мач по-малко. Черно море пък остава пети с 12 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.