Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 09:57 977 0

Полша е отново световен шампион по волейбол

  • полша-
  • световно първенство-
  • титла-
  • бразилия-
  • финал

"Дружина полска" срази Бразилия в повторение на финала отпреди четири години

Полша защити световната си титла по волейбол при мъжете и я спечели за трети път в историята, след като триумфира в шампионата на планетата, на който България бе домакин заедно с Италия. "Дружина полска" срази олимпийския шампион Бразилия категорично с 3:0 (28:26, 25:20, 25:23) в големия финал на финалната шестица в Торино.

Срещата бе повторение на финала на Световното преди четири години, когато поляците победиха бразилците с 3:1 гейма и ликуваха на своя територия.

Полша имаше преднина през цялото време на първата част, която в крайна сметка спечели трудно с 28:26. Волейболистите на Витал Хейнен дръпнаха с 8:4 и във втория гейм, в който също допуснаха намаляване на резултата при 11:10. След това поляците увеличаваха постепенно преднината си до 2:17 и впоследствие затвориха гейма при 25:20. Силната игра на „Дружина полска“ продължи и в третия гейм, в който разликата постоянно растеше от 5:2, пред 8:3, до 16:10. Въпреки това бразилците успяха да съкратят разликата до само една точка при 22:21 и в крайна сметка Полша спечели с 25:23, за да триумфира безапелационно с трофея.

Най-резултатен бе Бартош Курек с 24 точки за триумфа. Михал Кубяк реализира 12 точки, а Артур Шаплук добави 10. За бразилците Уолъс Де Соуса вкара 14 точки, а Дъглас Соуса се отличи с 11.

Така Полша спечели световната титла за втори пореден и общо трети път, изравнявайки се с Бразилия и Италия, които имат също по 3 трофея. Бразилците за трети път се окичват със сребърните медали. По-рано тимът на САЩ спечели бронза, след като обърна Сърбия с 3:1 гейма в мача за третото място на турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА