Last news in Fakti

9 Октомври, 2018 05:15 1 425 0

Джон Тери обяви края на кариерата си

  • тери-
  • кариера-
  • край-
  • челси

Защитникът спира с футбола след 23 години по терените

Една от легендите на Челси и английския национален тим Джон Тери обяви официално край а активната си състезателна кариера след 23 години по футболните терени, съобщи „Скай Спортс“.

През миналия сезон бившият английски национал игра за Астън Вила, но след това не поднови договора си с клуба. След това централният защитник беше близо до трансфер в Спартак (Москва), но реши да не се мести в Русия и отново бе свързван с Астън Вила. В крайна сметка Тери приключва кариерата си на професионален футболист и остават слуховете, че може да бъде помощник на новия евентуален мениджър на тима от Бирмингам Тиери Анри.

Джон Тери се присъедини към академията на Челси през 1995 година на едва 14-годишна възраст и се превърна в легенда на клуба. Той игра с екипа на „сините“ до 2017 година, записвайки 717 участия и 41 гола за първия тим, капитанската лента на които получи дни преди да навърши 21 години. Защитникът спечели с отбора пет титли във Висшата лига, четири трофея от ФА Къп, веднъж Шампионската лига и Лига Европа и три пъти Купата на Лигата в Англия. Той е най-успешният капитан в историята на клуба.

През миналия сезон Тери игра в 32 срещи за Астън Вила. 37-годишният бранител има и 78 мача с екипа на националния тим на Англия, вкарвайки и 6 попадения за „трите лъва“ от 2003 до 2012 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА