Last news in Fakti

9 Март, 2012 11:20 775 0

Федерер се обяви против бавенето на играта

  • федерер-
  • бавене-
  • тенис-
  • atp-
  • големия шлем-
  • надал-
  • фенове-
  • съдии
Федерер се обяви против бавенето на играта - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият номер едно в света Роджър Федерер смята, че правилото за времето, с което тенисистите разполагат между две разигравания, е често нарушавано и съдиите не взимат мерки за това. В турнирите от Големия шлем играчите разполагат с 20 секунди, а на тези от АТР - с 25.

"Мисля, че съдиите могат да бъдат малко по-стриктни. Не се оплаквам често, но не знам как може Рафа да изиграе 4-часов мач и да не получи нито едно предупреждение. Естествено, и аз преминавам този лимит, но никой не ни прави забележки. В крайна сметка не знам дали феновете не се ядосват, когато за изиграването на пет точки трябват пет минути" - коментира швейцарецът.

Сред един от предлаганите варианти за справянето на този проблем е въвеждането на часовник по подобие на този в баскетбола, който сигнализира при изтичане на определеното време. "Надявам се да не се стигне дотам. В същото време не искаме тениса да губи фенове заради това. Всички ние трябва да постигнем консенсус", добави Федерер.

Рафаел Надал не пропусна да отговори на обвиненията. "Правилата са си правила, но никой не може да очаква от нас да играем по 6 часа и да почиваме по 20 секунди. Ако съдията прецени, че трябва да направи забележка, играчът трябва да я приеме. Според мен правилото е написано, но в мачовете е по-важна преценката на реферите. Правили са ми забележка много пъти и съм я приемал, защото са били


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА