18 Ноември, 2018 10:28 1 100 1

Италия отново не бе убедителна

  • италия-
  • португалия-
  • лига на нациите-
  • равенство

"Скуадрата" и Португалия с нулево равенство

Италия опита абсолютно всичко на терена, за да победи европейския шампион Португалия, но така и не стигна до гол, като по този начин двата тима врътнаха нулев хикс. Този резултат оставя "Скуадрата" на второ място в Група 3 на Дивизия А с 5 точки, като италианците изостават на 2 точки от "мореплавателите".

Италия няма как да бъде изместена от второто място, нито пък има шанс вече да се изкачи до първото, тъй като това бе последната среща за "скуадра адзура" в Лигата на нациите. Португалия, която стана първият тим, класирал се за финалите на турнира, има още един мач - с Полша (1 точка), който е без значение и за двата тима.

Срещата започна с натиск на Италия, като още в 5-ата минута се наложи Патрисио да прави страхотно спасяване срещу Лоренцо Инсиние.

"Скуадрата" продължи да играе по-добре и с нови пропуски се отчетоха Чиро Имобиле и Кристиано Бираги. Превъзходството на домакините се увеличаваше с всяка изминала минута, но до гол така и не се стигна през първата част.

Второто полувреме започна отново с натиск за италианците и Леонардо Бонучи се отчете с огромен пропуск, след като стреля неточно с глава след свободен удар.

Така се стигна до минутите между 74-ата и 76-ата, когато Португалия създаде първите си реални голови възможности, но те бяха пропилени първо от Жоао Марио, а след това от Уилиям Карвальо.

До края на мача Италия натисна своя съперник в търсене на трите точки, но така и не успя да стигне до гол, което доведе до нулевия резултат.

Така "Скуадрата" приключи своето участие в турнира, а Португалия във вторник домакинства на Полша в своята последна среща от Лигата на нациите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванче

    0 0 Отговор
    Същото като Световното - първо Италия отпада, после Германия, а накрая Хърватия и африканския отбор на Франция...