Last news in Fakti

9 Март, 2019 10:48 6 636 12

Задава се нова драма с емблемата на ЦСКА

  • цска-
  • собственост-
  • емблема-
  • лого-
  • футбол-
  • вкс

На кого всъщност е собственост логото на тима?

Проблемът с активите и емблемата на фалиралия ЦСКА може да претърпи съществен обрат, като подозренията са, че крайната цел е да се стигне до нов търг, научи Sportal.bg. Дали подобно нещо е възможно да се случи ще стане ясно на 14 май 2019 година. За тогава е насрочено дело на фирмата “Камеко” срещу ЦСКА във Върховен касационен съд (ВКС).

Въпросната фирма претендира, че част от парцел от армейските имоти е нейна собственост, докато от ЦСКА са категорични, че това не е така.

В края на 2017 г. “Камеко” завежда дело в Окръжен съд Варна и изненадващо го печели. Постига успех и на втора инстанция в Апелативен съд Варна. Сега делото е на последна инстанция във ВКС и ще се гледа на 14 май 2019 година.

Адвокат от Ловеч, който е с много силни позиции във ВКС, представлява фирмата в съда.

Защо това дело е толкова важно за емблемата и активите на ЦСКА?

Както е известно, те бяха спечелени от фирмата “Ред енимълс”, която плати за тях 8 млн. лева. Парите бяха преведени по сметка на ЦСКА в края на миналата година, но съдът все още не е разрешил тяхното разпределение.

Ако ВКС отсъди в полза на “Камеко”, съществува огромна вероятност фирмата “Ред енимълс” да обяви, че е платила за земя, която не е на ЦСКА и по този начин да предяви поредица от претенции: за анулиране на търга, да ѝ бъдат върнати въпросните 8 млн. лева и за насрочване на нов търг. Това означава, че цялата процедура с активите и емблемата да бъде повторена отново, което ще отнеме поне още две години.

Както е известно, до плащане на въпросните 8 млн. “Ред енимълс” бе собственост на червения фен Иван Велчев-Кюстендилеца. Няколко часа преди те да бъдат преведени по сметка на ЦСКА, фирмата смени собствеността. Иван Велчев я прехвърли на близката до Гриша Ганчев Искра Григорова.

Дали делото на “Камеко” срещу ЦСКА е заведено в края на 2017 г. с цел да провали търга, можем само да гадаем. Но едно нещо е сигурно - ако фалиралият клуб го загуби и на последната инстанция, почти сигурно ще се стигне до искания за анулиране на търга. Ако ВКС обаче отсъди в полза на армейците, то въпросните пари най-после ще трябва да бъдат преведени в сметките на кредиторите и сагата с активите и емблемата на ЦСКА ще приключи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долнитеща

    23 25 Отговор
    Гербераски номерца
  • 2 волен сидеров

    27 27 Отговор
    ей тоз бойко и това дупе домузсчията не се спряха.помагат на уефски а съсипват цска и то защо -заради лудите резаци от разград

    Коментиран от #6

  • 3 А БЕ

    25 14 Отговор
    Червена мафия ! Кражби и разпродажби, и да не съм голословен, ЦСКА е на това положение благодарение на върли ЦЕСЕКАРИ !
  • 4 Агент Домуса

    27 29 Отговор
    Емблема на Литекс Ловеч е свободна.. Може да и сложат и едно 8:0 за орнамент. Така гмо-то ще е още по автентично!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 1914

    21 20 Отговор

    До коментар #2 от "волен сидеров":

    Каква Цска те гони бе!!! Цска умре! Това е Литекс!

    Коментиран от #9

  • 7 Паспарту

    12 12 Отговор
    Явно джуджето никока не е имало намерение да плаща. Сега ще си вземе парите обратно и ще каже: „ Аз исках да платя активите на фалиралото ФК Лупи, обаче се опитаха да ме измамят.” А всъщност никога не е имал намерение да плаща.
  • 8 Челмето.

    12 3 Отговор
    Какви умници коментират.Калпаци
  • 9 Reno sport

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "1914":

    А каде е леФски че и той умре ама пак Бойко ще опрощава дългове а локо сф го фалираха за 1000000 а големия леФски 32 милиона ще му оппрущът за това по добре си мучи другаде мууууууууууууу
  • 10 Кратун

    6 0 Отговор
    Няма драма говеда журнал. ЦСКА е най великият клуб и колко да плюете това ни прави по силни. Говедата да мислят за 35те милиона който дължат че скоро тиквата няма да е на власт и черепа ще се отметна.
  • 11 Кико

    4 0 Отговор
    С Черепа ще цъфнете и вържете. Досега имаше някъкъв шанс Левски да дръпне напред. Но сега "гробара" е пристигнал и си иска клиента.
  • 12 Запознат

    0 1 Отговор
    Ма той умрял ма.