Last news in Fakti

23 Март, 2019 11:07 2 570 0

Англия стресна съперниците си в група А за Евро 2020

  • спорт-
  • футбол-
  • евро 2020-
  • съперници-
  • квалификации-
  • група-
  • чехия-
  • англия

Англия повали Чехия с 5:0 на евроквалификациите

Англия стресна съперниците си в група А за Евро 2020 - 1
Снимка: БГНЕС

Англия повали с 5:0 Чехия на "Уембли" във втория мач от квалификациите в Група А за Евро 2020. Преди това България и Черна гора завършиха 1:1 на Националния стадион "Васил Левски" в първия двубой от групата. Рахийм Стърлинг се издигна над всички, след като отбеляза хеттрик. Хари Кейн добави един гол от дузпа, а Томаш Калас сложи поантата на трагичното представяне на чехите с нелеп автогол.

18-годишният Джейдън Санчо започна за първи път като титуляр за "трите лъва" в официален двубой. Крилото на Борусия (Дортмунд) стартира в офанзивна тройка с Рахийм Стърлинг и Хари Кейн. Иначе Гарет Саутгейт бе направил пет промени в сравнение с двубоя с Хърватия от турнира Лига на нациите. Освен Санчо, като титуляри стартираха и Майкъл Кийн, Хари Магуайър, Джордан Хендерсън и Деле Али. През второто полувреме Деклан Райс и Калъм Хъдсън-Одой дебютираха за националния отбор на Англия.

Челустка и Калас започнаха като двойка централни защитници в състава на чехите. Иржи Павленка замени на вратата контузения титуляр Томаш Вацлик. Патрик Шик водеше атаката на гостите.

Само след 1/4 час игра Ерик Дайър получи контузия и бе заменен от Рос Баркли, предава sportal.bg.

Англия владееше инициативата, като особено дейни бяха Санчо и Стърлинг, които сменяха местата си. В 24-тата минута Кейн изведе с много остро подаване по земя Санчо на десния фланг, след което звездата на Борусия центрира към Стърлинг, който засече от няколко метра. Останаха съмнения обаче, че Санчо бе в положение на засада при паса на Кейн към него.

След попадението домакините намалиха темпото за десетина минути, но в края на полувремето "трите лъва" отново натиснаха своя съперник.

В добавеното време Стърлинг бе блокиран в наказателното поле от Кадержабек и Калас, които го затиснаха помежду си и му попречиха да стигне до топката. Това означаваше дузпа за домакините. Хари Кейн за пореден път изпълни безкомпромисно 11-метровия наказателен удар.

В 51-вата минута Сучек засече с плонж центриране от фаул в полза на чехите, но ударът му с глава премина на сантиметри встрани от далечната греда. Малко след това пък Павелка получи шанс да стреля след корнер пред Пикфорд, но ударът му не бе силен и стражът на Евертън улови. Това бяха и най-добрите моменти за гостите в този мач.

Пет минути след това чехите за малко не си отбелязаха автогол. Калас опита да изчисти центриране отляво на Хендерсън, след което топката рикошира в ръката на Новак и се насочи към вратата, но Павленка се намеси и изби.

В 59-ата минута Санчо засече отблизо подаване на Кейн, но Новак се хвърли на шпагат и успя да омекоти удара на тийнейджъра, след което Калас изчисти пред голлинията.

Три минути след това Стърлинг направи 3:0. Топката щастливо стигна до крилото на Манчестър Сити, след като опит за изчистване на Новак рикошира в тялото на Калас и се върна в наказателното поле, където Стърлинг се обърна добре и с фалцов удар в далечния ъгъл отбеляза втория си гол в мача.
В 68-ата минута Стърлинг оформи своя хеттрик. Този път той стреля от 22 метра, топката рикошира в гърба на Челустка и влезе във вратата на чехите за четвърти път.

Така Стърлинг стана първият играч на Англия, който отбелязва хеттрик на "Уембли", след Джърмейн Дефоу, вкарал три попадение във вратата на България през септември 2010-а.

Резултатът набъбна на 5:0 в 84-тата минута, когато Павленка изби удар на Хъдсън-Одой, но след това Калас подложи крак и си отбеляза нелеп автогол.

В понеделник Англия гостува на Черна гора, а Косово приема България във втория кръг от битката в Група А.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА