Last news in Fakti

26 Април, 2012 09:18 1 631 1

Драма в Мадрид, Байерн е на финал

  • реал мадрид-
  • байерн-
  • шампионска лига
Драма в Мадрид, Байерн е на финал - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Байерн Мюнхен е вторият финалист в Шампионската лига, след като победи Реал Мадрид с дузпи в полуфиналния мач-реванша с геройски спасявания на Мануел Нойер на дузпите на Кака и Роналдо.

Баварците са на път да сбъднат мечтата си и да спечелят най-престижния клубен трофей у дома, след като финалът ще се играе на "Алианц Арена" в Мюнхен. Драматична и равностойна битка се разви на "Сантяго Бернабеу", в която паднаха три гола два, от които от дузпи. Кристиано Роналдо стана на два пъти голмайстор за тима си в първата част.

Първото попадение португалецът вкара от дузпа още в шестата минута. След по-малко от десет минути Роналдо отбеляза и второто си попадение като увеличи преднината на испанците на 2:0. Това не демотивира Баварците, които стремглаво търсеха гол и отборите разменяха атаки. В 27-та минута се върна интригата в мача, след като съдията Виктор Касай посочи отново бялата точка, но този път за германците. Ариен Робен изпълни прецизно и резултатът стана 2:1, отбелязва БГНЕС.

Второто полувреме също премина оспорвано и равностойно, като и двата тима имаха своите възможности. Отново най-активен от домакините бе Роналдо, чиито набези по лявото крило трудно биваха удържани от Лам и съотборниците му. Португалецът имаше възможност да изпълни и два наказателни удара, вторият от които пред самата палантерия, но в първия случай Мануел Нойер спаси, а във втория Роналдо не улучи вратата. Байерн също имаше своите положения пред вратата на Икер Касияс, но в последната фаза на атаката все нещо не достигаше на Робен, Рибери или Гомес. В крайна сметка до края на редовното време нов гол не падна и мачът отиде в продължения заради равният резултат от двата мача - 3:3.

Продълженията също завършиха без гол и дойде рулетката на дузпите, в която Фортуна бе на страната на Байерн. За лош късмет на "Белия балет" суперзвездата на тима Кристиано Роналдо не успя да вкара от бялата точка, след като Мануел Нойер спаси. Немският национален вратар отрази и удара на Кака. Следващият удар на Крос обаче беше спасен от Икер Касияс, което върна шансовете на мадричани. Касияс спаси и удара на капитана на Баварците Филип Лам. Серхио Рамос обаче улесни задачата на Байерн, след като пропусна дузпа. Така Байерн се класира за финала на Шампионската лига, където ще спори за трофея с Челси, след като "сините" извършиха истински подвиг, отстранявайки настоящия шампион Барселона на полуфинала с общ резултат 3:2. Мачът на истината е на 19 май на "Алианц Арена" в Мюнхен.

"Нямахме никакъв късмет. Трудно е да достигнеш до два поредни полуфинала и да не се класираш за финал. Заслужавахме да победим. Обаче късметът не беше с нас. Освен това през уикенда имахме твърде сериозен мач (срещу Барселона) - за разлика от нашите съперници", заяви треньорът на Реал Жозе Моуриньо на пресконференцията след мача. "Въпреки че отпаднахме, смятам, че играхме страхотно. Моите играчи обаче не са супермени, те имат своя таван". Специалния даде пример с отбора на Барселона, елиминиран в другия полуфинал от Челси. "С Барса бе същото. Играха тежко дерби с нас, което ги изцеди, и два дни по-късно отпаднаха. Така че, когато се анализира успеха или неуспеха на даден отбор, трябва да се имат предвид как реално стоят нещата".

Португалецът коментира и предстоящия финал на Шампионската лига, в който на 19 май на ст. "Алианц Арена" в Мюнхен един срещу друг ще се изправят Байерн и Челси. "Джон Тери ще липсва на Челси. Но щом лондончани са отстранили Барселона, значи не са стигнали случайно до Мюнхен. Искам Челси да победи, ясно защо. Обаче изпитвам и респект към Байерн. Не се наемам да прогнозирам изхода от двубоя".

Като "магическа вечер" определи треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес класирането на баварците за финала в Шампионската лига след драмата с дузпи срещу Реал Мадрид.

Бившият наставник на "белия балет", който спечели състезанието в единствения си сезон с Реал 1997/1998, изведе немския колос до спора за титлата с лондонския Челси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветомир Попов

    0 0 Отговор
    Еми честити на печелившите , ако някои е играл еврофутбол например