Last news in Fakti

27 Април, 2019 10:48 1 401 0

Ливърпул смаза Хъдърсфийлд и отново е на върха

  • ливърпул-
  • хъдърсфийлд-
  • висша лига-
  • футбол-
  • англия-
  • великобритания

Ливърпул отбелязаха цели 5 гола в противниковата врата

Ливърпул смаза Хъдърсфийлд и отново е на върха - 1
Снимки: БГНЕС

Ливърпул събори Хъдърсфийлд с 5:0 в откриващия мач 36-ия кръг във Висшата лига. Мохамед Салах и Садио Мане вкараха по два гола, а началото на разгрома бе поставено от Наби Кейта, който се разписа още в 14-ата секунда и стана автор на най-бързото попадение за "червените" в историята на Висшата лига, пише sportal.bg.

Тимът на Юрген Клоп отново измести Манчестър Сити от върха в класирането, макар и с един мач повече. Грандът от "Анфийлд" вече има 91 точки - четвърто най-добро постижение от създаването на Висшата лига.

"Териерите" пък отдавна не се борят за нищо, след като и на теория изпаднаха. Хъдърсфийлд загуби 22 от последните си 24 срещи и е отбелязал само 20 гола от началото на сезона. Под ръководството на Ян Сиверт отборът загуби 12 от общо 13 мача и има реална опасност да завърши с рекордно слаби показатели в английския елит в настоящия му формат. Като гост "териерите" вече имат 8 поредни поражения.

В исторически план "червените" са в серия от 14 мача без загуба срещу този съперник. Нещо повече - Хъдърсфийлд не е отбелязвал попадение във вратата на Ливърпул от далечната 1962 година. През есента Мохамед Салах вкара единствения гол за успеха на "мърсисайдци" с 1:0 като гост, но днес играчите на Клоп бяха далеч по-убедителни.

Ливърпул смаза Хъдърсфийлд и отново е на върха

Гостите едва ли са се надявали да измъкнат нещо на "Анфийлд", но със сигурност не са си представяли и че ще получат гол още в първата минута. Наби Кейта отне топката от Станкович, после направи комбинация със Салах и спокойно прати топката покрай плонжиралия Льосъл. За египтянина това беше 24-а асистенция в 100-ия му мач за клуба във всички турнири. Самият гол бе отбелязан в 14-ата секунда и е най-бързият за Ливърпул в историята на Висшата лига.

Противно на логиката, футболистите на Хъдърсфийлд не се стъписаха от кошмарния старт и в следващите минути опитаха няколко атаки, при които стигнаха до 3 ъглови удара, но те не донесоха опасност за вратата на Алисон.
Ливърпул играеше в доста ниско темпо, а и допусна немалко грешки в средата на терена. В 17-ата минута Ван Дайк се извиси в наказателното поле след центриране от корнер, но ударът му излезе в аут.

В 23-ата минута Садио Мане покачи на 2:0. Атаката започна от Ван Дайк, който подаде на Андрю Робъртсън. Шотландецът центрира и Мане с глава заби топката във вратата със своя гол №19.

Стъридж пропусна добро положение малко по-късно, а гостите все по-често действаха панически. Те спряха да пресират в центъра и това означаваше много проблемите за защитата им. Ливърпул стигна до трети гол точно преди почивката, когато се разписа и Салах. Той получи перфектно извеждащо подаване от Трент Александър-Арнолд и прехвърли излезлия да го пресрещне Йонас Льосъл - 3:0.

При подобна ситуация в началото на втората част Мане можеше да вкара отново, но прати топката над напречната греда. В 53-ата минута гол на Стъридж беше отменен заради засада, а в ответната атака Алисон трябваше да спасява силен изстрел на Бакуна.
Ливърпул нямаше за цел да унижава гостите, но когато вдигаше оборотите, с лекота създаваше положения. Кейта и Салах стреляха покрай вратата, а Хъдърсфийлд дори не поглеждаше напред.

В 66-ата минута Хендерсън центрира към Садио Мане, който реализира красив гол с глава. Това беше общо 24-о попадение във всички турнири през сезона за сенегалеца и той се изравни със Салах.

Двайсетина минути преди края Окслейд-Чембърлейн направи дългоочакваното си завръщане в игра под бурните овации на феновете. Крилото замени Вайналдум, а Джердан Шакири влезе вместо Стъридж. Окслейд-Чембърлейн веднага имаше шанс да се разпише, но Йонас Льосъл отрази удара му. Гредата пък попречи на Мане да оформи хетрик от попадения с глава.


В 83-ата минута Салах сложи точка на спора, правейки резултата 5:0 след асистенция на Робъртсън. При паса на египтянина към левия бек, преди той да му върне топката, имаше засада, но страничният рефер не вдигна флага. По този начин Салах отново излезе пред Мане в головата надпревара помежду им.

До края имаше още няколко интересни ситуации пред вратата на гостите, които са допуснали във вратата си 74 гола. С по-лоши показатели е само Фулъм.

В оставащите два кръга на Ливърпул предстоят гостуване на Нюкасъл и домакинство на Уулвърхамптън. "Червените" обаче трябва да разчитат и на грешка на Манчестър Сити, за да ликуват с титлата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА