28 Април, 2019 22:47 2 199 0

Рен разплака ПСЖ и триумфира с Купата на Франция

  • рен-
  • купата на франция-
  • победа-
  • пари сен жермен-
  • футбол

Това е първи трофей за отбора от 1971 година насам

Рен разплака ПСЖ и триумфира с Купата на Франция - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Отборът на Рен е новият носител на Купата на Франция, след като победи след изпълнение на дузпи във финала в Париж хегемона Пари Сен Жермен. В редовното време и продълженията двубоят завърши 2:2, като парижани пропиляха аванс от два чисти гола, пише sportal.bg.

В самия край на второто продължение отборът на треньора Томас Тухел остана с човек по-малко, след като Килиан Мбапе беше изгонен за груб и безсмислен фаул срещу Дамиен да Силва. Решителната дузпа за парижани пропусна резервата Кристофер Нкунку, който прати топката над вратата и така лиши тима си от дубъл във Франция. За Рен пък това е първи трофей от 1971 година насам.

Двубоят започна фантастично за парижани, които по-рано през сезона си осигуриха предсрочно титлата и мечтаеха за дубъл. След асистенция на Неймар от корнер, сънародникът му Даниел Алвеш откри резултата на “Стад дьо Франс” в 13-ата минута.

Рен разплака ПСЖ и триумфира с Купата на Франция
Снимки: EPA/БГНЕС

Бразилецът стреля без подготовка с десния крак, а стражът Томаш Кубек. Девет минути по-късно отново Кубек отново беше принуден да вади топката от мрежата си. Килиан Мбапе овладя топката в центъра, намери Анхел ди Мария, който изведе Неймар пред вратата и бразилецът успя да прехвърли вратаря. В този момент настъпи отпускане в играчите на ПСЖ, които отстъпиха инициативата на бретанците. Пет минути преди края на първото полувреме се стигна до намаляване на резултата след автогол на Преснел Кимпембе, който се опита да изчисти топката.

Рен разплака ПСЖ и триумфира с Купата на Франция

В края на частта Кубек се прояви блестящо след удари на Мбапе и Алвеш, но гол не последва. След почивката Рен заигра вдъхновено и постави парижани под напрежение. В 66-ата минута равенството беше фиксирано от Едсон Мексер след статично положение. Клеман Грение центрира от ъглов удар, а Мексер стигна пръв до топката и с глава изненада Алфон Ареола.

Рен разплака ПСЖ и триумфира с Купата на Франция

Опитите на парижани да стигнат до гол до края на редовното време не се увенчаха с успех и така се стигна до продължения. В тях добра възможност да реши мача имаше Мбапе, който минута преди края им стана главно действащо лице с глупава постъпка. Младокът атакува с бутоните Дамиен да Силва, като му нанесе удар от вътрешната страна на десния крак в областта на коляното. Мбапе започна да протестира, че не е извършил нищо, но получи директен червен картон от рефера Руди Буке.

Рен разплака ПСЖ и триумфира с Купата на Франция

При дузпите Рен получи инициативата да изпълнява първи. Изпълнителите за Рен М’Байе Нианг, Хатем Бен Арфа, Клеман Грение, Джеймс Леа-Силики, Рами Бенсебайни и Исмаила Сар бяха безпогрешни, а за парижани изпълниха Единсон Кавани, Дани Алвеш, Леандро Паредес, Хуан Бернат и Неймар.

Рен разплака ПСЖ и триумфира с Купата на Франция

Така дойде редът на младия Кристофър Нкунку, който не издържа психически и прати топката над вратата, с което донесе първи трофей за Рен от 1971 година насам. Купата беше връчена от президента на страната Еманюел Макрон, който изгледа двубоя от ложата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА