Last news in Fakti

6 Май, 2019 10:31 2 195 1

Наполи обърна отбора на Десподов

  • наполи-
  • каляри-
  • кирил десподов-
  • адзури

Българският национал обаче не влезе в игра

Наполи обърна отбора на Десподов - 1
Снимка: БГНЕС

Наполи постигна пълен обрат срещу Каляри в мач от 35-ия кръг на Серия "А". "Адзурите" стигнаха до 2:1 дълбоко в добавеното време, когато получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, пише sportal.bg. Отсъдената дузпа с помощта на ВАР породи сериозни противоречия. Леонардо Паволети (63) даде преднина на Каляри след технично подаване на Николо Барела. Дрис Мертенс (85) изравни със своя гол номер 82 с екипа на "адзурите", а Лоренцо Инсиние (90+) донесе трите точки на Наполи от дузпа. Трите точки гарантираха второто място за Наполи, който има 10 точки преднина пред третия Интер при три оставащи кръга.

Българският национал Кирил Десподов остана на резервната скамейка и не влезе в игра, като в предни позиции наставникът Роландо Маран бе избрал Алберто Чери и Леонардо Паволети.

В 16-ата минута Амин Юнес получи добро подаване в наказателното поле, овладя на гърди и потърси обратния ъгъл. Ударът му премина на сантиметри от страничния стълб, а там Калиду Кулибали не успя да засече топката.

В 23-ата минута Дрис Мертенс опита да стреля технично в горния десен ъгъл на вратата зад Алесио Краньо, но без успех. Пет минути по-късно Лоренцо Инсиние не успя да овладее топката след пас на Юнес, който изведе капитана на "адзурите" срещу стража на Каляри.

В 52-ата минута Мертенс стреля много силно, но и много неточно над вратата. Две минути по-късно дойде и първият точен удар към една от двете врати. Пьотър Желински центрира в наказателното поле, където Симоне Верди засече от движение, но топката попадна право в ръцете на Краньо. В 58-ата минута миг на импровизация от Мертенс можеше да доведе до гол за Наполи. Белгиецът стреля през защитник в близкия ъгъл на Крайньо, но стражът успя да плонжира и да избие в ъглов удар.

Въпреки по-добрата игра на Наполи в предни позиции Каляри поведе в резултата с гол на Леонардо Паволети в 63-ата минута. Сериозна грешка на Пьотър Желински бе наказана от гостите, които организираха скоростна атака, а Николо Барела се отчете с прекрасна асистенция с петичка. Веднага след гола Мертенс вкара топката във вратата на Каляри, но попадението не бе зачетено заради положение на засада.

В 74-ата минута Мертенс и Аркадиуш Милик разиграха накъсо, а полският нападател отправи опасен удар, който премина встрани от вратата. В 80-ата минута Краньо направи спасяване от световна класа при удар с глава на Мертенс. Вратарят на гостите успя със сетни сили да блокира удар на нападателя с глава от няколко метра, който отиваше право в горния ляв ъгъл. В 85-ата минута Дрис Мертенс възстанови равенството след гол с глава. Белгиецът засече добро центриране на Фаузи Гулам от левия фланг. В добавеното петминутно продължение Наполи получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за игра с ръка на Лука Чигарини.

Въпреки че се наложи намесата на ВАР останаха сериозни съмнения в правотата на решението. Зад топката застана Лоренцо Инсиние, който отбеляза хладнокръвно. Йоница пък получи червен картон за бурната си реакция след решението на главния съдия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА

    1 0 Отговор
    Кирчо,ще хванеш мазоли на задника,от седене на пейката.Кога ще ти се отвори парашута бре човече.Напълни касичката на ловешкото ЦСКА,но жалко за теб.