Last news in Fakti

11 Май, 2019 10:21 1 884 0

Дузпа сложи край на сблъсъка Славия - Ботев (Вр)

  • дузпа-
  • футбол-
  • мач-
  • славия-
  • ботев враца

Двубоят между Славия и Ботев Враца завърши с резултат 1:0 за столичани

Славия ще се изправи срещу Етър във финалния плейоф за седмото място, след като победи Ботев (Враца) с 1:0. Двата тима не успяха да отбележат в редовното време и в продълженията Цветелин Чунчуков донесе успеха на "белите" с гол от дузпа. Това се случи в 9-ата минута на първото 15-минутно продължение, като до положението се стигна след нарушение на Валери Домовчийски срещу Давид Муньос, предава sportal.bg.

Нападателят задържа леко испанеца за фланелката, същото направи и Муньос с фланелката на Домовчийски, но защитникът падна в наказателното поле и спечели 11-метров наказателен удар за тима си. Първата среща между двата отбора във Враца завърши 0:0 и с общ резултат 1:0 Славия излезе като победител в това съперничество. Така отборът на Златомир Загорчич ще играе срещу Етър, който по-рано елиминира Локомотив (Пловдив) с общ резултат 3:0 от двете срещи.

Гостите се намираха в отлична серия и нямаха загуба от 3 март, когато допуснаха поражение с 0:2 от Лудогорец в Разград. От тази дата до днес врачани записаха 5 победи и 4 равенства в първенството в Първа лига.

Срещата започна на много високо темпо, като бързи атаки се редяха ту пред едната, ту пред другата врата, но без сериозен успех за някой от двата тима. В 14-ата минута Славчо Шоколаров опита интересен удар от движение, който излезе в аут.

Две минути по-късно Георги Йомов направи два сериозни пропуска. Футболистът на "белите" бе намерен зад гърба на защитата на Ботев (Враца). Крилото стреля, но вратарят Красимир Костов успя да спаси удара. Топката отново попадна в Йомов, който въпреки че имаше цялата врата пред себе си, стреля в средата, където Илия Миланов подложи крак и изчисти.

В 34-ата минута Преслав Петров направи сериозна грешка в защита, подценявайки топка, подадена в предни позиции. Емил Стоев се възползва от това, но не успя да преодолее вездесъщ Георги Петков. В 38-ата минута Красимир Костов направи страхотно спасяване при удар на Йомов от далечна дистанция. В 44-ата минута Владислав Узунов стреля над вратата след подаване на Георги Йомов.

В началото на второто полувреме удар на Цветелин Чунчуков по земята не затрудни Краси Костов. Преслав Петров направи нова сериозна грешка в защита в 56-ата минута, която Симеон Мечев не успя да накаже, стреляйки в аут. В 75-ата минута прекрасно подаване от левия фланг по земя не бе засечено първо от Чунчуков, а след това и от Йомов.

В последната минута от редовното време удар на Мартин Кавдански с глава излезе в аут. В добавеното време Георги Гълчев направи много важна намеса, хвърляйки се пред краката на Чунчуков, който можеше да донесе победа на "белите".Така двата отбора влязоха в продължения, в които Славия успя да стигне до гола. Цветелин Чунчуков бе точен от дузпа в 99-ата минута, отсъдена за нарушение на Валери Домовчийски срещу Давид Муньос. Нападателят задържа защитника, който се свлече на земята, а главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар.

В 114-ата минута наставникът на Славия Златомир Загорчич бе изгонен заради отправена реплика към главния съдия Драганов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА