Last news in Fakti

11 Май, 2019 12:26 2 162 2

ФИФА извади Мино Райола от голямата игра

  • мино райола-
  • фифа-
  • футбол-
  • игра-
  • агент-
  • забрана

Агентът получи забрана да упражнява професията си

ФИФА извади Мино Райола от голямата игра - 1
Снимка: БГНЕС

Дисциплинарният комитет на ФИФА нанесе голям удар върху един от най-известните футболни агенти - Мино Райола. Неотдавна той беше наказан от Италианската федерация със забрана да упражнява професията си за срок от три месеца. Сега ФИФА взе решение санкцията да важи не само за Италия, но за целия свят. Освен Мино Райола, наказание получи и неговият братовчед Винченцо, който обаче е лишен от правото да работи като агент за два месеца.

Забраната вече е в сила и ще изтече на 9 август - ден след затварянето на трансферния прозорец в Англия. Това на практика означава, че Мино Райола няма да може да участва в летния трансферен пазар. Един от очакваните трансфери на негов клиент е този на Матийс де Лихт. Защитникът на Аякс е желан от Барселона и Манчестър Юнайтед, но Райола няма право да участва в никакви преговори, което поставя евентуалната сделка под въпрос.

Райола се грижи за интересните и на други световни звезди, начело със Пол Погба, Златан Ибрахимович, Марко Верати, Марио Балотели, Джанлуиджи Донарума и Хенрих Мхитарян. Погба е желан от Реал Мадрид, а бъдещето на Мхитарян в Арсенал също е под въпрос.

Причината за самото наказание все още не е ясна, но то дойде само няколко седмици след като Мино Райола нарече Италианската федерация “слаба и несъществуваща”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.