23 Май, 2019 11:57 1 188 1

Емилиано Сала не е искал да ходи в Кардиф

  • сала-
  • трансфер-
  • кита-
  • нант-
  • кардиф-
  • отказ-
  • смърт

Пуснаха запис, на който Сала обвинява президента на Нант, че иска да го продаде против волята му

Емилиано Сала не е искал да ходи в Кардиф - 1
Снимка: БГНЕС

Загиналият при самолетна катастрофа в Ламанша в края на януари Емилиано Сала не е искал да бъде трансфериран от Нант в Кардиф. Това става ясно от неизвестен до аудио момента запис, който беше пуснат в специалния документален филм „Емилиано Сала, тайните на разбитата съдба“, излъчен снощи от „Екип“.

Записът е направен на 6 януари и в него аржентинецът обвинява президента на Нант Валдемар Кита, че иска да го продаде против волята му. Обвиненията са направени в личен разговор между Сала и семейството му.

„Агентът ми се обади и каза, че е говорил с Франк Кита, синът на собственика на Нант. Те искат да ме продадат. Има оферта от Кардиф. Проведени са преговори и ще получат много пари. За клуба това е много изгоден трансфер, но от спортна гледна точка на мен не ми харесва. Искат да ме заставят на всяка цена да сменя отбора.

Казах на агента си да ми намери нещо по-добро до края на трансферния прозорец. Той е казал на Кардиф категоричния ми отказ да играя за тях. Не искам да говоря с Валдемар Кита, той ми е противен. Дори не ме попита какво искам аз. Него го вълнуват единствено парите“, обявява Сала в излъчения запис.

Както е известно, в крайна сметка 28-годишният Емилиано Сала премина от Нант и Кардиф и стана най-скъпият футболист в историята на уелския клуб. На 21 януари при полет от Франция до Уелс самолетът му изчезна от радарите в района на Нормандските острови. Тялото му беше открито в Ламанша на 4 февруари, след като извадиха отломките на самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА умре

    1 0 Отговор
    Факти.бг не е искал шестица по математика.