26 Май, 2019 10:07 1 297 0

Спортинг взе купата на Португалия след дузпи с Порто

  • спортинг-
  • купа-
  • португалия-
  • дузпи-
  • порто

Отборът на Спортинг Лисабон спечели с 5:4 срещу състава на Порто

Отборът на Спортинг (Лисабон) грабна Купата на Португалия след успех с 5:4 след изпълнение дузпи (1:1 в редовното време и 2:2 продълженията) над Порто в дуел, игран на Естадио Насионал в Лисабон. “Лъвовете” завоюваха 17-а купа в своята история, изпреварвайки 16-те на Порто. Лидер по този показател е Бенфика с 26.

В 41-ата Ектор Ерера центрира центрира отдясно и Франсиско Соареш отбеляза с глава от шест метра. След попадението голмайсторът показа фланелка в подкрепа на Икер Касийяс. В 45-ата Бруно Фернандеш изравни с хубав диагонален удар от 20 метра. “Драконите” играеха по-активно и по-настъпателно търсеха гола, но не намериха начин да вкарат и срещата отиде към продължения.

В 101-ата резервата Бас Дост реализира за “лъвовете”. След центриране отляво се получи рикошет, топката стигна на втората греда, където таранът насочи с крак по диагонала за 2:1. В 120-ата минута Фелипе изравни с глава в 120-ата минута от едва три метра.

Спортинг пропусна още първата си дузпа, но след това дочака грешка и на Порто. След изпълнението на петте дузпи двата тима бяха вкарали по четири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА