30 Май, 2019 11:28 930 0

Федерер върви по план на Ролан Гарос

  • федерер-
  • ролан гарос-
  • оте-
  • тенис

Маестрото спечели срещу Оскар Оте с 6:4, 6:3, 6:4

Федерер върви по план на Ролан Гарос - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер не загуби сет и във втория кръг на тазгодишното Открито първенство на Франция. 37-годишният швейцарец надигра с 6:4, 6:3, 6:4 “щастливия губещ” от квалификациите Оскар Оте. Поставеният под №3 Федерер, шампион в Париж през 2009 година, се справи със заемащия 144-о място в световната ранглиста германец за 1 час и 36 минути. Федерер записа 5 аса, 0 двойни грешки, 35 уинъра и 24 непредизвикани грешки.

В първите 9 гейма на мача нямаше дори точка за пробив, но германецът не издържа и се пропука, сервирайки за оставане в сета при 4:5. Вторият сет се развиваше по подобен начин, като швейцарецът пак направи късен пробив, този път за 5:3. Той имаше възможност да сервира за аванс от 2:0 части, но Федерер трябваше да отрази два брейкпойнта в деветия гейм. Все пак ветеранът не допусна усложняване на нещата и с 6:3 взе втория сет. В третата част картината не бе много по-различна и Федерер пречупи съперника си с късен пробив. Разликата бе, че този път Федерер имаше известни проблеми в четвъртия гейм, в който изоставаше с 15:40 при свой начален удар, но съумя да спаси подаването си.

В третия кръг Федерер ще има за съперник норвежеца Каспер Рууд, срещу когото Маестрото от Базел не е играл досега. Рууд също достигна до третия кръг без загубен сет, след като на старта се справи с латвиеца Ернестс Гулбис, а вчера елиминира италианеца Матео Беретини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА