Last news in Fakti

2 Юни, 2019 09:33 10 962 29

Истински шок! Анди Руис свали Джошуа

  • джошуа-
  • руиз-
  • бокс-
  • шок-
  • изненада-
  • световна титла

Нисичкият мексиканец е новият световен шампион по бокс

Машината за победи Антъни Джошуа загуби! Колкото и невярващо да звучи, британецът беше детрониран от върха пред изумените зрители в "меката на спорта" - "Медисън Скуер Гардън" в Ню Йорк. Мексиканецът Анди Руис-младши прати цели четири пъти в нокдаун Джошуа и му отне трите шампионски пояса.

Соченият предварително за пълен аутсайдер 121-килограмов боксьор победи мегазвездата с нокаут в седмия рунд.

След като съумя да нанесе първа загуба на Джошуа в кариерата му, Анди Руис-младши е новият световен шампион.

Британецът имаше 21 победи до момента, включително срещу Александър Поветкин и Владимир Кличко, но ето, че си намери майстора.

Случилото се е най-големият шок в тежката категория в бокса от знаменития триумф на Бъстър Дъглас над Майк Тайсън през 1990 година.

Преди битката 29-годишният мексиканец, роден в САЩ, трябваше да търпи гаври и критики. Въпреки че беше тотално отписан, а специалистите, дори и колегите му го наричаха "дебелак", той успя да сътвори чудото, пишейки история.

Сензационната победа направи Анди Руис-младши световен шампион на три федерации (IBF, IBO, WBA). Припомняме, че той беше заместник на Джарел Милър, който беше дисквалифициран заради употреба на допинг, и имаше само няколко седмици за подготовка за мача срещу Джошуа.

Британецът явно подцени противника си, което му изигра лоша шега. Джошуа първоначално прати съперника си в нокдаун в началото на третия рунд и изглеждаше сякаш ще поеме контрола, но вместо това моментално последва нокдаун в актива на Анди Руис. Последваха комбинации от леви и десни крошета на мексиканеца, който регистрира втори нокдаун в рамките на рунда.

В следващите три части двамата намалиха темпото, а в седмия Руис-младши рискува, атакувайки с леви и десни крошета срещу сваления гард на Ей Джей, записвайки още два нокдауна.

Джошуа се изправи, но обърна гръб на рефера на ринга Майкъл Грифин и не можа да му отговори убедително на въпроса дали е готов да се боксира. В този момент британската звезда изглеждаше съвсем неадекватен. Телевизионните повторения показаха, че всъщност Джошуа е отговорил с "да", но след това не протестира срещу решението и не пожела да се оплаче, че битката е спряна преждевременно.

След отсъждането на технически нокаут Руис-младши вдигна победоносно ръце, а секунди след това сграбчи с гордост трите шампионски пояса, които съумя да отнеме от Джошуа.

Много скоро обаче ще бъде подготвен реванш между двамата боксьори. Това съобщи Анди Руис в интервюто още на ринга.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пулев

    29 26 Отговор
    Нали ви казах.........и двамата ще ги бия на почивки.

    Коментиран от #18, #22

  • 2 mediator37

    63 3 Отговор
    Анди Руис посвети победата на мексиканския народ. Залата леко го освирка. После Джошуа му засвидетелства уважението си и го поздрави за заслужената победа. В тежките категории нищо не е сигурно. Един инкасиран здрав тупаник и възстановяването е невъзможно, всички прогнози отиват на кино.
  • 3 помнещ

    28 3 Отговор
    Бъстър Дъглас не победи Майк Тайсън , а съдията ,който броя до 12 про нокдауна , в който бе пратен Бъстър Дъглас
  • 4 взвзв

    38 4 Отговор
    Джошката отива в историята ... първа загуба, носи и други!
    Както с Тайсън навремето... какво начало само имаше!!!
    Няма нищо вечно.
    Мексиканеца игра добре и заслужи победата, не беше еднократно и случайно попадение!
  • 5 223

    41 1 Отговор
    Как ще е нисичък бе? Човека е висок 1.88м, за сравнение Майк Тайсън е 1.80м.
  • 6 гост

    45 17 Отговор
    Черно тото. Нагласена работа , някой е направил много пари . Представям си какъв е бил коефициента за победа на мексиканеца.
  • 7 kick

    26 8 Отговор
    Залозите, някой прибира милиони...негрото играе за пари, ясно!

    Коментиран от #21

  • 8 стстс

    48 9 Отговор
    Абе като говорите така смело за парите, защо нашия Пулев не би Кличко навремето? Според мен това не е съвсем така. Кой ще си развали кариерата, репутацията и всичко, за пари? И колко пари трябва да му дадат, за да го направи? А той пари в момента няма ли си??? Така че мислете малко, не е нагласено нищо, просто мексиканеца му размести главата на Джошуа! Игра добре и мотивирано, заслужена победа!
  • 9 жоро

    28 20 Отговор
    Ясно че се играе за пари.Джошуа губи и прибира 25 милиона а от черно тото ще си разделят с мексиканеца още толкова.Другата година си връща титлите и взема още толкова.

    Коментиран от #10

  • 10 Букмейкърски

    19 10 Отговор

    До коментар #9 от "жоро":

    Приоми нали знаеш колко са се нагушили тези които за заложили на аут сайдера. Това е държавата на ментърджийството САЩ!

    Коментиран от #11

  • 11 Бачо Киро

    12 4 Отговор

    До коментар #10 от "Букмейкърски":

    Като се има предвид къде се игра мачът, няма как човек да отпише черното тото ... А и коефициентът сигърно е МНОГО голям за победа на мексиканеца ... Ще си покаже в реванша така или иначе.
  • 12 Nasam natam

    15 10 Отговор
    Тука само от кухнята на бокса гурута пишат...
    Вие що не заложихте като толкова разбирате...
    Те са го сменили в последния момент питането ми е и с другия боксьор ли е било уговорено да падне или с мексиканеца са решили в движение..
    Сигурно вярвате и в кемтрейлс...
  • 13 EverlasT

    21 2 Отговор
    Затова от край време в бокса има една фраза “Не побеждава по-силния , а силен е този който победи” ! Честито на мексиканеца до следващия гонг .
  • 14 Виктор

    10 4 Отговор
    При този коефициент за победа и условието за задължителен реванш си мисля , че се случи нещо съвсем нормално!Честито на печелившите!
  • 15 Сталоун

    5 1 Отговор
    Роки е живее във всеки боксьор!
  • 16 Мосак Фонсека

    4 10 Отговор
    Кой беше джошуа, че тва да е изненада, ааа да пубидил клитура дету вечи беши мистър никой, чобанина паркър им показа и на двамата, че са средна класа,и както винаги разни пудели жафкат за батя им Малик Тйсън, който е бил същото менте кат ейжей.
  • 17 дявола

    8 2 Отговор
    Всеки майстор си намира майстора
  • 18 антрашпиц

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пулев":

    Предполагам ,че ще ги биеш само с едната ръка,зада не си хабиш силите за Андреа ..
  • 19 Melnica

    9 0 Отговор
    Анди Руис наистина не е нисък почти 1.90 е висок (1.88) , а колкото до Майк Тасън като голям негов фен , неговата височина е точно 1.78 , но не смятам , че е нисък щом успяваше да сваля боксьори високи по 2 метра. Важни са умения , а не височината. Наистина съм съгласен , че съдията броеше по-бавно когато Дъглас беше на пода , но не може да се оспорят неговите умения , защото Тайсън докато беше на пода съдията броеше по същия начин. Уважение за Анди Руис! На 99.9999 % съм сигурен ,че мачът не е уговорен , Анди спечели битката честно !!!
  • 20 До автора

    7 0 Отговор
    А бе Иво Стойчев , как ще пишеш за Анди Руис '' нисичък'' като е висок 1.88 това ниско ли е ??? А ти колко си висок ??? Нисък е до 1.70.
  • 21 Некой си

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "kick":

    Много ясно,то направо е очевадно!
  • 22 ЕКСПЕРТА

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пулев":

    проблема е в джошуа защото той нямаше стопиращите удари
  • 23 vasik atanasova

    4 0 Отговор
    1 метър 88 см нисък ли е ?

    Коментиран от #24

  • 24 ЕКСПЕРТА

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "vasik atanasova":

    ВАСЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ТЕЖКАТА КАТЕГОРИЯ В БОКСА . ТАМ ПОД 1.98 СИ НИСЪК.СЕГА ЧАТ ЛИ СИ.
  • 25 ААА

    4 1 Отговор
    Със сигурност от щаба на Руис са наблюдавали срещата на Джошуа с Поветкин , и там са забелязали , че Джошуа има проблеми , когато срещу него се разгръщат комбинации , и се загражда в серия от удари . И ,ако Поветкин е стар , неназобен , лек, и държан 2 години вън от големият бокс , то на Руис кръвта му ври, има рязък удар , и напомня на големият Майк Тайсън. Мексиканците са сериозна школа в бокса , а аз се радвам за всеки бял боксьор достигнал до върха .
  • 26 Именно

    1 1 Отговор
    'Нисичкият' Руиз е с 8см по-висок от мен, а аз съм среден на ръст 180см
    Ta не е нисък, а е широк ;)
  • 27 Русе

    1 0 Отговор
    Отначало ми звучеше невъзможно, но като джошуа колко неадекватно се държеше през целия мач все повече се съмнявам в черно тото. Като нищо AJ се полакомил за доста млн. Реванша ще покаже доста истини
  • 28 За някой бокса е

    2 0 Отговор
    За някой бокса е шоу,адреналин, наслада, битка, но за други е е голям бизнес.... Не го забравяйте...
  • 29 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НА МЕКСИКАНСКИ ЕЗИК : " КАК СА ВИ ЗАЛОЗИТЕ ПИЧОВЕ "??? ОБАЧЕ ИМА И РЕВАНШ ...И ЗАЛОЗИТЕ ЩЕ НАРАСТНАТ - ЗА МОЯ ГОЛЯМА РАДОСТ !!! ДНЕС ДЕВИЗЪТ НА СВЕТА Е : " ОБИРАЙ ГЛУПАЦИТЕ -ДЕРИ ДОВЕРЧИВИТЕ И ЩЕ ПРЕБЪДЕШ ДО 95ГОДИНИ -ПОСЛЕ СМЪРТ " !!!