Last news in Fakti

5 Юни, 2019 15:41 1 586 0

Гранит Джака пред преминаване в Интер

  • джака-
  • интер-
  • арсенал-
  • трансфер
Гранит Джака пред преминаване в Интер - 1
Снимка: БГНЕС

Халфът на Арсенал Гранит Джака е пред изненадващ трансфер в Интер. RSI Sport разкри, че швейцарският национал е в напреднали преговори с “нерадзурите”, а помолен да коментира темата, самият той не отрече. Новият наставник на Интер Антонио Конте отдавна харесва играта на Джака и сега е помолил ръководството на клуба да му го осигури. Преди година бившият футболист на Борусия (Мьонхенгладбах) удължи договора си с Арсенал до 2023-а, но въпреки това е готов да си тръгне.

Джака пристигна при топчиите” през 2016 година срещу 45 млн. евро. Той е основната фигура в халфовата линия на “топчиите”. През изминалия сезон швейцарецът с косовски корени изигра общо 40 мача, в които вкара 4 гола и направи 5 асистенции.

В същото време стана ясно, че Интер вече не проявява интерес към Яник Ферейра Караско. 25-годишният белгиец отчаяно се опитва да напусне Китай и да си уреди трансфер в Серия “А”. Конте обаче търси флангови футболисти с по-различни характеристики и не иска Караско в състава си. Шансът белгийският национал да подсили Милан също не е голям след оставката на спортния директор на “росонерите” Леонардо.

Караско е собственост на Далиан Ифанг, който го купи от Атлетико Мадрид през 2018 година. Още през януари крилото настояваше да се върне в Европа, но до сделка не се стигна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА