Last news in Fakti

6 Юни, 2019 11:57 2 956 3

Легенда на Локомотив София почина

  • соколов-
  • легенда-
  • смърт-
  • тъжна вест-
  • локомотив софия

Трайо Соколов си отиде от този свят на 67-годишна възраст

Легенда на Локомотив София почина - 1

Нова лоша вест за българския футбол! След кратко боледуване от този свят си отиде един от емблематичните играчи на Локомотив (Сф) от близкото минало – Трайко Соколов. Това съобщи пресаташето на "червено-черния" клуб Атанас Станкушев в личния си профил в социалната мрежа.

Трайко Соколов е роден на 9 септември 1951 г. В кариерата си е играл за Локо (Сф), чиито юноша е, ЖСК Славия, Родопа (Смолян), Ботев (Пд), Миньор (Пк) и Хибърниънс (Малта). Има 298 мача и 45 гола в "А" група (258 мача с 34 гола за Локомотив).

Дебютира в "А" група едва 18-годишен с екипа на ЖСК в мач срещу Чардафон – Орловец (Габрово). Започва като титуляр в средата на терена с Тодор Колев и Ивайло Георгиев при загубата с 1:2. Като войник играе в Смолян. С пловдивския Ботев е носител на Балканската купа.

"Треньорът, на когото съм най-много задължен, е Данко Роев. Васил Методиев също беше изключителен треньор. Той имаше едно особено качество – не държеше гарез. Носеше на майтап. Всички футболисти го обичахме", призна преди време Соколов в интервю пред "Витоша нюз".

Трайко беше основна част от големия тим на Локомотив, който направи истински фурор в турнира за Купата на УЕФА през сезон 1979/1980 и стигна до четвъртфинал, елиминирайки по пътя си Ференцварош, Монако и Динамо (Киев).

Шампион на България през 1978, бронзов медалист през 1979 и финалист за Купата на Съветската армия през 1975 и 1977 г.

Има 4 мача за "А" националния отбор. В евротурнирите има 12 мача и 1 гол. Бил е треньор на Локомотив (Сф), Чардафон (Габрово), Флориана (Малта). В продължение на дълги години беше мениджър в компанията "Сираков, Танев и ко".

В последно време ходеше и дежурен делегат на мачове от детско-юношеските първенства. Един от уважаваните ни футболни ветерани. Беше основен организатор на детско-юношеския турнир "Атанас Михайлов – Никола Котков".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 локомотивец

    4 0 Отговор
    Лека му пръст на Трайко. Познавах го добре. Позитивен като характер, добър, техничен играч. Жалко. Локо Сф се обезкървява. Губи се връзката. Съболезнования на семейството.
  • 2 Помня го

    2 0 Отговор
    Лека му пръст. Да почива в мир.
  • 3 Жени Начева

    0 0 Отговор
    Светла да е паметта му, ще го помним с добротата и професионализма му! Съболезнования на близките!