7 Юни, 2019 10:25 1 380 0

Холандия срази Англия и е на финал

  • холандия-
  • англия-
  • финал-
  • лига на нациите-
  • португалия-
  • продължения-
  • автогол-
  • рашфорд-
  • де лихт-
  • промес

"Лалетата" спечелиха с 3:1 след продължения и ще се изправят срещу Португалия

Холандия срази Англия и е на финал - 1
Снимка: БГНЕС

Холандия обърна Англия с 3:1 след продължения в португалския град Гимараеш и се класира за финала в турнира Лигата на нациите. Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд (32-дузпа) изведе англичаните напред, но след това Матайс де Лихт (73) изравни, а в продълженията след груби грешки в защитата на „трите лъва“ се стигна до автогол на Кайл Уокър в 97-ата минута и попадение на Куинси Промес (114), оформил крайния резултат. Така „оранжевите“ ще спорят за трофея с домакина на финалната надпревара Португалия, победил Швейцария също с 3:1 в първия полуфинал, но още в редовното време.

Първото сериозно положение бе пред вратата на англичаните, след като в 8-ата минута Пикфорд отрази удара на Бергвайн. В 20-ата минута и Депай не успя да преодолее английския страж. След още десет минути игра Англия получи дузпа. Матайс де Лихт препъна Маркъс Рашфорд, а две минути след това потърпевшият се разписа от бялата точка.

„Оранжевите“ се опитаха веднага да изравнят, но Пикфорд спаси шут на Бабел, а до края на полувремето и холандският вратар Силесен се намеси решително след удар на Фабиан Делф. В добавеното време на първата част Де Лихт можеше да се реваншира за грешката си при дузпата, но не успя да намери очертанията на вратата.

В началото на втората част англичаните имаха два страхотни шанса да удвоят аванса си, но пропуски последователно направиха Стърлинг и Санчо от изгодни позиции. „Лалетата“ отвърнаха с чудесна контраатака и Пикфорд изби удар на Депай от дистанция. Играчите на Куман натискаха и след пропуск на Куинси Промес дойде 73-ата минута, в която при центриране от корнер Де Лихт изравни с глава за 1:1, реванширайки се за грешката си при дузпата за англичаните. Холандия можеше да направи пълен обрат в 78-ата минута, но Ван де Беек не успя да накаже грешка на Бен Чилуел и шутира над вратата.

В 83-ата минута Джеси Лингард прати топката в мрежата, но след намесата на ВАР попадението на англичанина не бе признато. Секунди по-късно съдията Клеман Тюрпен изчака намесата на ВАР и при съмнения за игра с ръка в наказателното поле на "трите лъва", но не отсъди дузпа. В добавеното време пропуски направиха Хари Кейн, Лингард и Рахим Стърлинг за Англия и Промес за Холандия.

Така се стигна до продължения. Първата възможност в тях бе за „оранжевите“, но Пикфорд хвана топката след шут на Депай. В 97-ата минута обаче Джон Стоунс направи груба грешка и позволи на Депай да изскочи сам срещу вратаря. Пикфорд отрази удара, но топката отиде в Куинси Промес, който се опита да я насочи към вратата, но се стигна до рикошет в крака на Кайл Уокър, който си вкара автогол за 2:1.

В 114-ата минута нова фрапантна грешка в защита довърши англичаните. Стоунс подаде лошо към Баркли на границата на наказателното поле, а вторият подари топката на Депай, продължил я към Промес, който отблизо се разписа за 3:1. До края срещата се доиграваше.

Финалът между Португалия и Холандия е в неделя от 21:45 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА