Last news in Fakti

13 Май, 2012 02:00 1 235 2

Дортмунд разгроми Байерн и вдигна Купата на Германия

  • борусия дортмунд-
  • байерн мюнхен-
  • купата на германия
Дортмунд разгроми Байерн и вдигна Купата на Германия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът на Германия Борусия Дортмунд направи златен дубъл, след като спечели и Купата на страната.

В изключително зрелищен финал на турнира на "Олимпиащадион" в Берлин футболистите на Юрген Клоп сломиха Байерн Мюнхен с 5:2.

За Борусия точни бяха Шинджи Кагава (3), Матс Хумелс (41-дузпа) и Роберт Левандовски (45+1, 58, 81), а Ариен Робен (25-дузпа) и Франк Рибери (76) се разписаха за баварците.

Така след като Байерн бе загубил само два от 17 финала за този трофей, днес тимът бе пометен. Борусия Дортмунд пък стана петият германски отбор с дубъл след Байерн, Шалке, Кьолн и Вердер.

Това е трета Купа на Германия в историята на клуба (след 1965 и 1989 година), като никога досега дортмундци не бяха печелили Купата и шампионската титла на страната в един сезон.

Баварците остават с празни ръце в Германия, след като завършиха на второ място сезона в Първа Бундеслига.

Те обаче все още имат златен шанс за трофей през този сезон, макар и не на домашната сцена. Мюнхенци са домакини на финала на Шампионската лига на "Алианц Арена", където на 19 май ще се изправят в битка за престижното отличие срещу английския Челси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Дошев

    1 0 Отговор
    Щом и немците почнаха с тото-резултатите не е добре. Статистиката сочи ,че такъв резултат не е имало никога.
  • 2 520 zender

    0 0 Отговор
    Баварците си пазят силите за шампионската лига ве пич.