Last news in Fakti

22 Юни, 2019 07:38 2 753 4

Нова радост за българската лека атлетика

  • александра начева-
  • лека атлетика-
  • шампион-
  • троен скок

Александра Начева постигна резултат от 14,13 метра в тройния скок

Нова радост за българската лека атлетика - 1
Снимка: БГНЕС

Александра Начева донесе нова радост за българската лека атлетика. Тя стана световен шампион за девойки, като това се случи още в първия ден от планетарния форум за юноши и девойки, който се провежда в румънския град Питещ.

Още с първия си опит 17-годишната пловдивчанка постигна резултат от 14,13 метра в тройния скок при попътен вятър от 1,4 м/с, пише topsport.bg. Това беше изравнено най-добро постижение за сезона при девойките, след като през месец май кубинката Леянис Перес също скочи 14,13 метра в Хавана.

Резултатът на Начева се явява и сериозна заявка за участие на световното първенство при жените, което по план ще се състои в Доха през септември. Нормативът за участие е 14,20 метра.

Световната титла при девойките до 20 години се явява втора за Начева. През юли миналата година тя грабна отличието с 14,18 метра във финландския гранд Тампере.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    15 1 Отговор
    Браво!!!
  • 2 Дядо Поп

    12 1 Отговор
    Браво на момичето! Чудесна новина! Да си пожелаем още много такива!
  • 3 Родолюбец

    11 1 Отговор
    Браво на момичето! Дано държавата се ангажира да стимулира материално нашите таланти, за да не се състезават под чужд флаг!
  • 4 Borislav Popov

    7 1 Отговор
    Браво Сашке, мачкай рускините !