22 Юни, 2019 10:14 2 011 0

Федерер издържа в тежък мач

  • роджър федерер-
  • роберто баутиста агут-
  • хале-
  • тенис

Федерер записа победа №9 от 9 мача срещу испанеца Роберто Баутиста Агут

Федерер издържа в тежък мач - 1
Снимка: БГНЕС

Преследващият 10-а титла в Хале Роджър Федерер се класира за полуфиналите на турнира в германския град след трудна трисетова победа срещу испанеца Роберто Баутиста Агут. 37-годишният швейцарец, водач в схемата, спечели с 6:3, 4:6, 6:4 и за място на финала ще играе с французина Пиер-Юг Ербер.

Федерер записа победа №9 от 9 мача срещу испанеца, но двубоят не бе лесен за носителя на рекордните 20 титли от “Големия шлем”, пише sportal.bg. Маестрото от Базел изигра много силен първи сет, в който реализира два пробива - един в самото начало, както и един в края, с който затвори частта.

Баутиста Агут реализира ранен брейк във втория сет, като го затвърди и поведе с 3:1. Поставеният под №7 испанец относително лесно поддържаше аванса си от пробив в резултата и изпрати мача в решаващ трети сет.

В първите два гейма на третата част и двамата имаха възможности (Федерер - 1, а Баутиста Агут - 2) за ранен пробив, но сервиращите измъкнаха подаванията си. При 4:3 в своя полза Федерер пропусна нов брейкпойнт, но в десетия гейм се сдоби с два поредни мачбола при 15:40 в подаването на испанеца. Баутиста Агут не издържа и още първият мачбол бе реализиран от деветкратния шампион, който за 15-и пореден път ще играе на полуфиналите в Хале.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА