Last news in Fakti

2 Юли, 2019 13:28 2 468 4

Буфон задължи Ювентус да играе в мачовете

  • буфон-
  • договор-
  • клауза-
  • рекорд-
  • завръщане-
  • ювентус

Любопитна клауза в договора гласи, че легендата ще трябва да играе в поне 8 срещи през сезона

Буфон задължи Ювентус да играе в мачовете - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус е постигнал договорка с легендата на тима Джанлуиджи Буфон и той ще се завърне в Торино, пишат медиите в Италия.

Договорът на бившия футболист на Пари Сен Жермен ще бъде до края на следващото лято. Очаква се след това Буфон да се откаже, но най-вероятно ще остане в клуба.

Ветеранът се съгласи да парафира едногодишен договор с отбора на сърцето си, а заплатата ще е по 1,5 млн. евро, след което ще влезе в ръководството на клуба.

Въпреки това медиите в Италия потвърдиха, че има любопитна клауза в контракта му, която ще принуди Маурицио Сари да го използва през сезона. 41-годишният страж се нуждае от точно осем мача, за да мине рекорда по изиграни мачове в Серия А от 674 срещи, държан от Паоло Малдини. Клаузата също е такава, че Джиджи Буфон ще трябва да играе в поне два мача в Шампионската лига за „бианконерите”.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    20 2 Отговор
    Браво на Буфон ! Добър спортист ! Добър бизнесмен !

    Коментиран от #3

  • 2 Ники

    15 3 Отговор
    Заслужил си го е човека

    Коментиран от #4

  • 3 ЕКСПЕРТА

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    буфон на италиански значи смешник.смятам че вече не е за големите мачове,най вероятно срещу по слабите отборчета ще вземе участие
  • 4 Чичу Ади

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    Тъй като не вярвам в митове и легенди, затова и не мисля, че във днешния футбол има такива. Първия коментар е много точен: добър бизнесмен. Всички футболисти днес играят само и единствено за пари и нищо друго. 5 пари не дават за златни топки и прочие награди, всичко това е заради бонуси и спонсори/реклами. Този Буфон през тези 17 сезона с Юве е прибрал стотина милиона, за работата, която е свършил, дори и за онази, която не е свършил. Ако беше играл за 1 хляб и малко сирене, какъвто е бил футбола до 60-те, бих се съгласил с теб, но не и сега. Фен съм на Юве от 24 години и не го искам Буфон. Защо трябва да остане на работа в клуба? Добри управници не са бивши добри футболисти, а умни хора с усет. За справка - Перукан старши, Данчо Коката, Емо Наглеца, Ицо Тъпото и т.н. Недвед също няма място в отбора, след като изгони Алегри, преди да подсигури по-добра алтернатива. Заради този ход, Челси знаеха, че сме отчаяни за Сари и вместо да го изгонят, както планираха, взеха, че ни го продадоха за 4-5 милиона... Сега Недвед да ги извади от джоба си тези пари. Тъпите футболисти трябва да ритат и да бъдат ритани. Сделките се правят от хора с капацитет.