Last news in Fakti

4 Юли, 2019 10:26 1 555 1

Копа Америка ще има нов шампион

  • чили-
  • перу-
  • копа америка-
  • флорес-
  • гереро-
  • йотун-
  • финал-
  • бразилия

Перу се разправи по категоричен начин с Чили и ще спори с Бразилия за трофея

Копа Америка ще има нов шампион - 1
Снимка: БГНЕС

Перу ще бъде съперник на Бразилия на финала на Копа Америка. "Инките" успяха да детронират шампиона Чили след победа с класическото 3:0, продължавайки силното си представяне.

До почивката точни бяха Едисон Флорес и Йошимар Йотун, а в 91-ата минута ветеранът Хосе Паоло Гереро също се разписа.

За Перу това ще е първи финал в турнира от 1975 година, когато спечели титлата. Чили беше властелин на Южна Америка от 2015 година насам, като триумфира в последните две издания на надпреварата, но този път отпадна на полуфинала.

Спорът за трофея ще се състои в неделя от 23:00 часа на "Маракана".

Националите на Перу стартираха много агресивно срещата и рано можеха да открият резултата. Във втората минута Гереро пусна отлично към непокрития Куева, но той от чиста позиция стреля неточно. Чилийците отговориха с удар на Чарлс Арангис, също в аут. Натискът на "инките" доведе до откриване на резултата в 21-ата минута. Едисон Флорес получи подаване от Карийо и наказа Габриел Ариас - 0:1.

В 38-ата минута вратарят на Чили Габриел Ариас сътвори голям гаф, който още повече утежни положението на тима му. Стражът напусна наказателното поле, за да пресрещне Карийо, но закъсня и крилото на Перу центрира към Йотун, който овладя топката и удвои преднината на "инките" - 0:2.

Преди почивката чилийците имаха възможност да намалят изоставането, но Хосе Фуенсалида не се възползва.

Второто полувреме започна със смяна на селекционера на Чили Рейналдо Руеда, който потърси промяна с пускането в игра Анхело Сагал вместо Фуенсалида. Малко по-късно рокада имаше и в състава на Перу, но принудителна, защото авторът на първия гол Флорес се контузи и бе заменен от Кристофер Гонсалес.

В 51-ата минута Варгас от състава на Чили уцели гредата, след като засече с глава центрираната топка. В следващите минути перуанците се отбраняваха успешно и Алексис Санчес и компания почти не намираха пролука към вратата на Галесе. Най-спорният момент дойде в 75-ата минута, когато Куева задържа Варгас, но той остана на крака и стреля, а Галесе спаси. Чилийците поискаха червен картон, но съдията подмина претенциите им. Така се стигна до 91-ата минута, когато 35-годишният Хосе Паоло Гереро излезе сам срещу Ариас, преодоля го и направи успеха на перуанците класически - 0:3.

В петата минута на добавеното време чилийците получиха дузпа, която Варгас пропусна с несериозно изпълнение и не успя да вкара почетен гол.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теодор ахмака

    2 1 Отговор
    3:1 за Бразилия