Last news in Fakti

5 Юли, 2019 10:00 1 513 0

Надал успя да пречупи Ник Кирьос

  • надал-
  • кирьос-
  • уимбълдън-
  • победа-
  • тенис
Надал успя да пречупи Ник Кирьос - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на 18 титли от "Големия шлем" Рафаел Надал се класира за третия кръг на "Уимбълдън". Двукратният шампион в Лондон спечели снощи шоуто с австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3), записвайки четвърта победа от седем мача срещу този съперник. Надал стана днес едва деветият играч в "Оупън ерата" с 50 победи на Уимбълдън (50-11). В третия кръг 33-годишният испанец, поставен под №3 в турнира, ще се изправи срещу французина Жо-Вилфред Цонга.

Надал влезе по-добре в мача, направи ранен пробив, поведе с 3:0 и задържа аванса си от брейк, за да спечели първия сет. Във втората част Кирьос нанесе първия удар, правейки пробив във втория гейм. Веднага след това 24-годишният австралиец обърна гейм от 15:40 и затвърди пробива - 3:0. В седмия гейм испанецът върна пробива, но последва рибрейк и при 5:3 Кирьос бе в позиция да сервира за сета. С гейм на 15 ексцентричният и скандален австралиец изравни резултата в отделните части.

В третия и четвъртия сет не се стигна до нито една точка за пробив, но и в двата тайбрека Надал успя да надделее. В тайбрека на третия сет Надал си изгради аванс от 4:1, 5:2 и 6:3 преди да пречупи съперника си със 7:5. Във втория тайбрек испанецът бе още по-убедителен, като поведе с 3:0, а после с 5:2. Със 7:3 Надал сложи край на четвъртия сет, а с това и на мача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА