Last news in Fakti

26 Юли, 2019 09:42 1 456 0

Лудогорец се спаси от резил в последната минута

  • лудогорец-
  • анисе-
  • валур-
  • лига европа-
  • равенство-
  • петри

Българският шампион завърши 1:1 с исландския Валур

Лудогорец се спаси от резил в последната минута - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец успя да стигне драматично до равенство 1:1 при гостуването си на Валур в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Шампионите надиграха своя съперник, но допуснаха ранен гол, а след това направиха десетки пропуски. Все пак в последните секунди Анисе вкара топката във вратата на домакините. За исландците се разписа Петри.

Срещата започна спокойно, с превес на Лудогорец. Разградчани обаче изненадващо допуснаха попадение още в 11-ата минута. Домакините изпълниха статично положение, а топката бе избита, но попадна в Ласе Петри, който бе на около 22-23 метра диагонално към вратата на българския тим. С мощен удар той изненада Пламен Илиев и прати топката във вратата му.

Лудогорец натисна сериозно своя съперник и положенията пред вратата на исландците се редяха едно след друго. Кешерю оставен непокрит от няколко метра не успя с глава да уцели вратата, а след него Горалски изстреля бомба, която обаче профуча покрай вратата. Рафаел Форстър от пряк свободен удар накара стража на Валур да се разтегне максимално, за да избие в корнер. Чибота също можеше да реализира, но защитник сложи тялото си пред топката.

В началото на втората част Лудогорец натисна още по-силно, а Стойчо Стоев засили офанзивната мощ с вкарването на Швиерчок и Вандерсон. Бразилецът можеше да вкара, но самопожертвователни действия на бранители на Валур предотвратиха гол. Жоржиньо и Кешерю можеха с удари с глава да вкарат, но и двата случая, топката профучаваше покрай гредата.

Лудогорец можеше да допусне втори гол при единствената сносна атака на Валур през втората част. Джонсън получи на границата на наказателното поле, финтира и стреля между краката на защитник, но Пламен Илиев с върха на пръстите успя да избие в корнер.

Натискът на Лудогорец бе непрестанен, но някак домакините успяваха да опазят вратата си суха. Швиерчок и Кешерю се разминаха с гола в последните минути.

В добавеното време на мача Вандерсон центрира пред вратата на Валур, където Абел Анисе бе оставен непокрит и с глава от няколко метра вкара за 1:1, с което оформи и крайния резултат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА