Last news in Fakti

22 Септември, 2019 15:55 2 927 5

Тъжно: Теодор Салпаров приключва с кариерата си в националния отбор

  • евроволей 2019-
  • отпадане-
  • българия-
  • теодор салпаров-
  • приключва с националния отбор

Либерото ни бе доста разочарован след отпадането на 1/8-финалите на европейското първенство от Словения

Тъжно: Теодор Салпаров приключва с кариерата си в националния отбор - 1
Източник: БГНЕС

Една от знаменателните фигури в националния отбор на България по волейбол в последното десетилетие - Теодор Салпаров - слага край на кариерата си за "трикольорите". Той разкри решението си след поражението от Словения на 1/8-финалите на европейското първенство.

"Това сигурно ми е последният мач с националния отбор. Исках да завърша по-позитивно, но Словения беше много по-добра от нас и заслужено победиха. Пожелавам им успех в четвъртфинала", заяви 37-годишният либеро пред "Би Ти Ви".

На въпрос дали решението му не е плод на емоциите и ще се включи за предстоящата европейска олимпийска квалификация, Салпаров отговори така:

"Според мен шансовете на тази квалификация са нулеви, така че по-добре младите да играят, да се развиват, да трупат опит, за да може след една, две, три или четири години - да имат нужното самочувствие и да играят тези мачове много по-добре от сега, защото определено ни липсва концентрация и постоянство''.

"Не може след един такъв гейм… във волейбола е така, губиш една лека ситуация и се обръща целият мач. Затова вече няма смисъл да се изнервям и да стоя аз тук, защото много съм дал на националния отбор и той много ми е дал, така че има и други след мен, които трябва да играят", каза още той.

"Много състезатели останаха в България, които можеше да са тук. Опитни състезатели, които в такива мачове имат нужната рутина и опита да променят хода на мача, докато се вижда, че хората, които влизат отвън – влизат по-сковано и нямат опита и рутината да обърнат нещата в наша полза, когато ни е тежко", добави Салпаров.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И правилно,

    4 3 Отговор
    не трябва да се викат играещите в чужбина, защото стават съвсем други врътки на основата на печалбарството.
  • 2 ВЕРКА НИКОЛОВА

    5 1 Отговор
    АЗ ПРИБИРАХ ПАРИТЕ ЗА ДА ИГРАЯТ ТЕЗИ ЧИИТО РОДИТЕЛИ СА СПОНСОРИ-ДРУГИТЕ КОИТО НЯМАТ ПАРИ-НА СЕЛО..
  • 3 аз аз и пак аз

    7 3 Отговор
    Пранди ОСРА всичко, което можеше. Такъв провал е този тъп италианец, че всеки един друг щеше по-добре да се справи. Още преди години се видя, че от него не става нищо, кой и с какъв акъл го назначи.
  • 4 Браво Теди

    9 0 Отговор
    Остаря в отбора, правилно постъпи...!
  • 5 Казийски

    8 0 Отговор
    Връзките на Л.Ганев и Данчо Лазаров с италианецът разбиха отбора.