2 Октомври, 2019 11:56 2 437 12

Треньор: Демирева няма техника и ритъм

  • демирева-
  • критика-
  • упреци-
  • димитров-
  • треньор-
  • световно първенство-
  • лека атлетика-
  • техника

Георги Димитров критикува остро българската атлетка

Треньор: Демирева няма техника и ритъм - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът със стотици отличия и рекорди от олимпийски игри, европейски и световни първенства, от балкански и национални шампионати Георги Димитров критикува остро Мирела Демирева и наставника ѝ след провала в Доха. Българката остана далеч от медалите и завърши десета в скока на височина на световното първенство. Димитров нападна и треньора на Мирела - холандецът Рини ван Лееуин.

"Aко мой спортист се провали, вината си е моя и на никой друг. От тази гледна точка вината за провала на Мирела Демирева в Доха е на нейния треньор. Нали го знаете, онзи холандец, някакъв архитект бил... Ако като е архитект, да чертае проекти, а не да се занимава с нещо непонятно за него, каквото е леката атлетика", коментира Димитров пред "Меридиан Мач".

"Мирела имаше лоша техника още в България, но откакто отиде в Холандия, си я е развалила още повече. Скокът на височина се синтезира в две думи - ритъм и техника. И двете при Мирела са много лоши. Какво имам предвид. В Доха се видя, че тя отскача прекалено близо до летвата и не може да разгърне скока си. Това не е отсега. Проблемът е отдавна. Венелина Венева каза в студиото на БНТ, че разбегът е проблемът при Демирева и тя трябва да се дръпне малко назад при засилката. Но това е напълно погрешно. Ако се засили от по-отзад, то при отскока ще прелети не над летвата, а под нея. Точно обратното - засилката на Мирела трябва да е една крачка по-напред от тази, която тя правеше. Тогава тазът ѝ ще дойде точно над летвата, а не пред нея. Но това ще стане само при абсолютно променен ритъм. Виждате, че тя тръгва много бързо, много мощно, но после не може да вземе завоя, заради което намаля и отскача почти от място", продължи Димитров.

"Другото, което искам да кажа, е относно приказките на Демирева в последно време. Не знам кой я е подучил да говори тези глупости. Че световният рекорд бил по силите ѝ, че ще скача за златен медал на световното първенство и т.н. Та тя не е в елита на високия скок. Нейният потенциал е 192-193 см, всичко останало е изключение. Тя е на 15-20 см от световния рекорд, за какво върхово постижение говори!?", добави легендарният треньор.

"След квалификацията каза, че ще скача за златен медал... Само че така тя се натоварва сама. Вкарва сама на себе си напрежение. Какво си вика преди старта: "Казах, че ще скачам за първо място и сега съм длъжна да го направя". И се панира. Видяхте какво беше лицето ѝ - бяло като платно. Нямаше грам руменина. Беше се сринала психически. А на другите лицата им бяха зачервени, което показва, че са готови за битка", каза още Георги Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сутеньор

    5 26 Отговор
    Къв е тоя плъх?????? Супер си е момичето, Евала.

    Коментиран от #3

  • 2 Jacques Yves Moineau

    5 19 Отговор
    Този '''треньор '' като знае толкова, да изкара един шампион и тогава да дава акъл. Иначе всеки може....оставете момичето да си се състезава и се радвайте на постиженията и.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 123

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сутеньор":

    тоя плъх е светило в леката атлетика и човека изказва градивна критика е не хейт и всеки оважавашт се спортист ще се вслуша в съветите на много по компетентни от него самия а ти приятелю хади на лъвов мост да учиш друженичките да скачат на пилона
  • 4 123

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Jacques Yves Moineau":

    приятелю георги димитров е бил трениор на Йорданка Донкова (все още държи световния рекорд на 100 метра с препятствия – 12,21 секунди)

    Коментиран от #6, #10

  • 5 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Jacques Yves Moineau":

    Тоз треньор, бате да те светна, беше треньор на световната рекордьорка /допреди 2-3 години/ Йорданка Донкова! Ако ти говори нещо....
  • 6 Иван Абаджиев

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Йорданка Донкова я бях забравил. Тя беше онази хърделистка от бай Тошово време, чийто глас мутира в мъжки глас, и сама все повече заприлича на мъж. Имаше и други такива изчадия на хормоналната стимулация онези години. Така че не ми го хвалете такъв треньор.
  • 7 Лора

    6 1 Отговор
    Гледах доста чужди спортисти на висок скок, които започват да доближават рекорда на Стефка, но за съжаление няма да е Демирева това...!
  • 8 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Да ..... Мирела като спортиска е .....момиче, а като момиче е ...момиче и половина! Г.Димитров казва неща, които той смята, че са правилни. Защото това му е работата цял живот -треньор на лекоатлетки в различните дисциплини. Има опитът и практиката. Навярно има право.В личен план какъв е - въобщке не ме интересува......!?
  • 9 Ацо

    4 0 Отговор
    Прав е човека,при положение че рекорда е наш повече от 30 години и доказани треньори със спортисти донесли световна слава какъв е тоя Холандски архитект!???
  • 10 Jacques Yves Moineau

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Ами да си гледа тогава бягането, кво се е захванал с високия скок. Аман от всезнайковци.
  • 11 Anonimen

    0 0 Отговор
    Личния рекорд на Мирела Демирева е 197 см. и скоро няма да подобри световния рекорд от 209 см.
  • 12 Anonimen

    0 0 Отговор
    Ако някой мисли,че греша нека ме поправи.По-скоро мисля,че чужденка ще подобри този рекорд.