Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 19:56 5 633 19

Вилньов: Хамилтън и Шумахер не струват!

  • хамилтън-
  • шумахер-
  • вилньов-
  • победи-
  • болид-
  • формула 1-
  • сена

"Те печелят, защото винаги са с най-добрата кола", смята бившият световен шампион

Вилньов: Хамилтън и Шумахер не струват! - 1
Снимка: БГНЕС

Известният с крайните си изявления бивш световен шампион Жак Вилньов омаловажи постиженията на Шумахер и Хамилтън, защото са постигнати винаги с най-добрата кола на стартовата решетка. Люис е близо до шестата си титла през 2019, и ако успее да я спечели, ще бъде само на един шампионат от най-великото постижение, принадлежащо на Михаел.

Помолен да сравни Шумахер и Хамилтън, Вилньов отрече и двамата: "Те са печелили само тогава, когато са били с най-добрата кола. Те винаги са били в най-бързия болид през цялата си кариера, а ако сложиш Люис в Williams, той няма да печели".

"Той е много добър и винаги прави верния избор в кой тим да бъде. После изгражда отбора около себе си, това е всичко. Ако беше във Ferrari, сигурно нямаше да е спечелил."

Вилньов отрече и едно друго сравнение - между Хамилтън и Сена. "Това е много глупаво сравнение. Ти може да кажеш, че той е първият на нивото на Фанджо, но как се прави подобно сравнение? Това са абсолютно различни времена, кой може да знае? Сена също печелеше в най-добрата кола, както и Прост – така стават нещата".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 почти

    24 4 Отговор
    Абе ако колата правеше всичко нямаще да има толкова убити на пътя.
  • 2 Гостилничаря

    22 5 Отговор
    Прав е, няма такова нещо като добър пилот без добър болид. Това е екипно постижение. Също така добрият болид няма да е такъв ако няма добър пилот, който да покаже че болидът е добър. В много области е така, затова са рядкост знаменитостите, било в спорта, било в киното. Прост трябва да се съберат правилните неща в правилното време на правлното място, а това става рядко......
  • 3 Големия хур

    49 9 Отговор
    Шумахер когато отиде в Ферари бяха посредствен отбор,така че тоя рошльо да не говори глупости

    Коментиран от #7

  • 4 Наблюдение

    27 5 Отговор
    Шумахер е известен с това , че участва в развитието на болида и го прави най бърз. И че не може да кара... Ски
  • 5 Георги

    18 0 Отговор
    А някой спомня ли си е дъжд кой беше най-добрият, именно там си проличават уменията на пилотът
  • 6 Бай Стою касапина

    13 2 Отговор
    Да си припомним когато Шумахер катастрофира и си счупи крака. Тогава Еди Ървайн стана първи пилот и само след две или три състезания се осра.

    Коментиран от #8

  • 7 Прав

    24 5 Отговор

    До коментар #3 от "Големия хур":

    Прав си пич! Добрият пилот усъвършенства колата, посредственият като Вилньов- само кара!
    Шуми, направи от Ферари това, което никой , дори и Лауда не успя!
    Шумахер е германец тръгнал от Карт сериите, знаеше , какво кога и къде да се пипне!
  • 8 Хайл

    24 13 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Стою касапина":

    Ами да си припомним тогава как същия този шумахер нарочно се сблъска с Деймън Хил и Кими Райконен когато губеше от тях титлите,как шамароса брат си защото го изпреварил,да си припомним как Рубенс Баричело го принудиха от бокса да пусне същия този "най-велик пилот шумахер" да спечели....припомни ли си как шумахер изблъскваше тези от които го беше страх...

    Коментиран от #12, #17, #18

  • 9 Сандо

    10 1 Отговор
    Прав е! Онзи Екълстон го каза също! Всеки може да бие като колата му е много, много по-бърза от другите!
  • 10 Фернандо Алонсо

    6 6 Отговор
    Абсолютно прав е Жак, Люис и Михаел са много добри пилоти, но и двамата не можаха да победят най -добрият - Гранде Фернандо.
  • 11 Пилотът Гошу

    10 2 Отговор
    Това не е вярно. Сена е печелил доста състезания по времето, когато Уилиямс имаха МНОГО по-бърза кола. Та посредственият Вилньов дрънка пълни глупости. Шумахер също разви Ферари и от "камион", както му викаше Ален Прост, го направи печеливша кола. За Хамилтън не мога да кажа, не гледам Ф1 от 1.5.1994, но самият Хамилтън, след като кара Макларъна МП4/4 на Сена открито призна, че за кеф както го кара въобще не може да си представи как може някой да го кара това чудо в състезание, с една ръка, понеже другата ти е почти постоянно на скоростите и няма почти никакво сцепление. Да не говорим пък на мокро.... Та Вилньов никога не е пял в хора, точно той взе една титла само защото караше една от най-добрите коли, точно както Найджъл Менсъл и туй то. Вярно, че Шумахер се пробва с него като с Деймън Хил, а там номерът мина, при Вилньов не мина, но след 22 години би трябвало да му е минало, хем човекът е в кома...
  • 12 Пилотът Гошу

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хайл":

    Да, Шумахер си беше гадинка понякога. Номерът с Хил го пробва и при Жак през 1997, но не мина и го дисквалифицираха.
  • 13 Карма

    11 4 Отговор
    Шумахер си спечели своите титли в свирепа конкуренция между велики пилоти и марки. Срещу Шумахер имаше - Сена, Прост ,Менсъл , Хил , и във формулата вреше и кипеше . Много често Шумхер го правеше с по слабата кола , но изваждаше всичко от нея . Луис Хамилтън върви през някакъв вакум във времето , и пространството ,и като нищо може да понатрупа необезпокояван 10-тина титли . Една година Сена ги затвори всичките на дъжд , с по една обиколка , и по-слаб автомобил . Шумахер беше пилота който го доближаваше в това майсторско упражнение . Титлите на Шумахер са много по ценни, и тежко извоювани .
  • 14 Хамилтон е леке

    7 2 Отговор
    Сена и Шуми са великани.Няма база за сравнение!
  • 15 Табаков

    3 0 Отговор
    Люис Хамилтън го лансираха доста. Шуми е истинският шампион.
  • 16 помнещ

    4 6 Отговор
    Шумахер понеже погуби Сена и прати Хакинен в кома за 6 месеца, си плати още този живот сметката пред господ. Всеки си плаща в този или в следващия живот.
  • 17 Японеца

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хайл":

    шумахер е най подписаният пилот! И най слабия спортист! Винаги дразнещо нахален, безочлив и подпомаган! Някой го наказа за всичките му безобразия! Спечели Ферари с боклуците си красиви!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мдааа

    1 1 Отговор
    70% колата и 30% шофьора с неговата концентрация,умения и прочие.Навремето Франк Уйлямс винаги е държал на добрия болид пред добрия пилот.Когато Уйлямсите бяха най-добрите коли, нито Сена,нито Прост можеха да изпреварят Менсън и Патрезе.