Last news in Fakti

18 Ноември, 2019 12:16 2 118 2

Роналдо на крачка от световен рекорд

  • кристиано роналдо-
  • португалия-
  • рекорд

Португалецът на 11 гола от постижението на иранец

Роналдо на крачка от световен рекорд - 1
Снимка: БГНЕС


Звездата на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо е устремен да подобри световния рекорд по отбелязани голове за национален отбор, пише Би Би Си.

До момента 34-годишният португалец има 99 попадения за родината си в 164 мача. За да подобри най-доброто постижение в света, той се нуждае от още 11 гола.

Към момента №1 в историята е иранецът Али Даеи, който има 109 гола в 149 мача за националния си отбор. Роналдо за момента не планира да спира да играе за Португалия, а европейските шампиони спечелиха правото да защитават титлата си на предстоящото догодина Евро 2020. Жребият за груповата фаза ще се тегли на 30 ноември.

Както е известно, в неделя Кристиано Роналдо вкара едно от попаденията на Португалия за успеха с 2:0 над Люксембург като гост. Така той записа на сметката си 14 гола за националния отбор в рамките на 2019-а, което е най-доброто му лично постижение за една календарна година.

Най-резултатните години на Роналдо в националния отбор
14 гола – 2019 г.
13 гола – 2016 г.
11 гола – 2017 г.
10 гола – 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не гледам мачове

    3 4 Отговор
    Ама нека подобри рекорда. Макар, че на иранеца головете освен, че са повече ами са вкарани в по-малко мачове отколкото Кристиано. Тъй, че и да му одобрят рекорда, според мен истинският рекордьор си остава онзи човек.

    Коментиран от #2

  • 2 Гоуст

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Не гледам мачове":

    Хахах, само че Иран играят с отбори от типа Камбоджа, Лаос, където бият с по 10+ голове, докато Отбороте в Европа са къде къде по-силни. Да не говорим, че сега и футбола е доста по-развит и динамичен