Last news in Fakti

22 Ноември, 2019 16:20 1 670 0

Унгария пренесе футбола си в 21-и век, за разлика от нас

  • унгарски национален отбор по футбол-
  • евро 2020-
  • бараж-
  • национален отбор по футбол

Резултатите все още са колебливи, но правилните крачки са направени

Унгария пренесе футбола си в 21-и век, за разлика от нас - 1
Снимка: БГНЕС

Унгария завърши на предпоследното, четвърто място в група “F” на квалификациете за Евро 2020. Първият ни съперник в турнира “Лига на нациите” до последния кръг заемаше второто място, което даваше право на класиране за европейското догодина, но в крайна сметка загуби с 2:0 от Уелс в директен сблъсък в Кардиф и се свлече до предпоследното място.

Ето как завършиха мачовете на унгарците в група “F”:

Срещу Хърватия - победител в групата: домакинска победа за унгарците с 2:1 и поражение като гост с 0:3
Срещу Уелс - втори в групата: домакинска победа за Унгария с 1:0 и загуба с 0:2 като гост
Срещу Словакия - трети в групата: две поражения за Унгария - 2:0 като гост и 1:2 като домакин
Срещу Азербайджан - последен в групата: две победи за Унгария - 3:1 като гост и 1:0 като домакин

Тимът на Унгария е воден от италианския селекционер Марко Роси. Той направи име в местния шампионат след като върна шампионската титла след дълги години за легендарния в миналото Хонвед. Унгария е един от домакините на Евро 2020 с открития съвсем наскоро стадион "Ференц Пушкаш" в Будапеща. Сред по-популярните играчи на тима са Балаш Джуджак и Адам Салай. Като цяло през последните години в Унгария се обръща сериозно внимание на футбола, което се изразява в строителството на редица нови и практични стадиони, което у нас все още бленуваме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА