Last news in Fakti

27 Ноември, 2019 22:20 992 0

Валенсия и Челси със зрелищен хикс

  • валенсия-
  • челси-
  • шампионска лига

Група H остава все така завързана

Валенсия и Челси със зрелищен хикс - 1
Снимка: БГНЕС

Валенсия и Челси направиха великолепен двубой от група H на Шампионска лига, приключвайки при 2:2, пише dsport.bg. Положенията валяха и пред двете врати, а между попаденията имаше намеса на ВАР, пропусната дузпа и куп шансове за гол. Двата тима имат по 8 точки след 5 мача, а Аякс точка по-малко преди срещата им с Лил.

Срещата започна с натиск за гостите от Лондон и още в 2-ата минута Уилиян се озова в комфортна позиция, но ударът му с глава мина над вратата на Валенсия. Постепенно "прилепите" изравниха играта и в 30-тата минута Максимилиано Гомес получи страхотен пас в наказателното поле на Челси, но Кепа успя да отрази неговия шут.

В 37-ата и 38-ама последователно Н'Голо Канте и Тами Ейбрахам изтърваха невероятни шансове за английския отбор. В 40-ата Валенсия излезе напред в резултата. Прекрасно центриране отдясно на Родриго бе засечено от Карлос Солер с крак. Халфът се промуши между бранителите в синьо и с прецизен изстрел матира Кепа за 1:0.

След по-малко от 120 секунди, равенството отново стана актуално. Матео Ковачич с бомбен шут от 25 метра изравни. Хърватинът изпрати топката в долния ляв ъгъл на Силесен. В добавеното време на първото полувреме, голмайсторът на Челси Ейбрахам се контузи и трябваше да бъде заменен.

Второто полувреме отново започна по-силно за Челси. В 50-ата минута Кристиан Пулишич изведе "сините" напред след като се възползва при разбъркване след статично положение. Попадението бе зачетено чак в 53-ата, тъй като имаше сериозни съмнения дали американецът е бил в положение на засада. След стриктно измерване до милиметър, се оказа, че Пулишич е на една линия с бранител на "прилепите".

В 65-ата Жоржиньо наруши правилата, препъвайки нападател на Валенсия в наказателното поле и Феликс Цвайер отсъди дузпа. Капитанът на домакинския тим Даниел Парехо застана зад бялата точка, би силно в горния десен ъгъл, но Кепа направи страхотен плонж и спаси с една ръка.

Пресата на Валенсия се засили и в 82-ата падна изравнителният гол. Даниел Вас опита да центрира от дясното крило, но топката описа любопитна траектория, отклони се в далечния десен страничен стълб и влетя в мрежата на Челси за 2:2.

В 90-ата Мичи Батшуай опропасти невиждана възможност, след като от броени метри не успя да засече топката по възможно най-добрия начин и Силесен отново спаси. Родриго пък бе много близо до победен гол, но изпълнението му премина на сантиметри от горния ляв ъгъл на вратата на Челси. В 96-ата от 2 метра на празна врата отново пропусна Родриго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА