Last news in Fakti

25 Декември, 2019 18:12 2 048 2

Таван на заплатите в Китай за чужди футболисти

  • китай-
  • футбол-
  • чужденци

Съществуващите договори са валидни, но новите правила за заплати трябва да се прилагат за всички споразумения между китайски играчи и клубове, подписани след 20 ноември 2019 г.

Таван на заплатите в Китай за чужди футболисти - 1
Снимка: БГНЕС

Китайската футболна асоциация реши, че максималната заплата на легионерите в местните клубове не трябва да надвишава 3 милиона евро след облагането им с данъци. За китайските футболисти заплатите не трябва да надвишават 1,3 милиона преди удръжките на хазната. За членовете на националния отбор този показател се повишава с 20%.

Съществуващите договори са валидни, но новите правила за заплати трябва да се прилагат за всички споразумения между китайски играчи и клубове, подписани след 20 ноември 2019 г. За чуждестранните играчи ограниченията ще започнат да се прилагат от началото на следващата година.

През лятото на 2016 г. бразилският нападател на Зенит Хълк премина в Шанхай СИПГ за 55,8 милиона евро. Годишната му заплата бе 22,5 милиона.

Това е предпоставка много от залязващите звезди в европейски футбол да предпочетат трансфер в САЩ, отколкото в Китай, който до момента бе желана дестинация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    5 0 Отговор
    Ами така де, защо да плащат за залязващи звезди като за изгряващи
  • 2 Последния софиянец

    6 0 Отговор
    Една страна да прояви малко разум.