28 Декември, 2019 08:21 1 730 1

Манчестър Сити с грешна стъпка във Висшата лига (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • уулвърхемптън-
  • висша лига

Гражданите отстъпиха като гости на Уулвърхямптън

Манчестър Сити с грешна стъпка във Висшата лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Интригата в английската Висша лига постепенно започва да губи от своя блясък. Манчестър Сити допусна неочаквана грешка и отстъпи с 2:3 при визитата си на Уулвърхямптън. По този начин селекцията на Пеп Гуардиола остава на цели 14 точки разлика от Ливърпул и на първо четене няма никакъв шанс да се бори за защита на своята титла. На всичкото отгоре, "червените" са и с мач по-малко. Разочарованието за "гражданите" още по-голямо, тъй като до 82-ата минута водеха с 1:2.

Манчестър Сити с грешна стъпка във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Срещата започна изключително интересно, предлагайки много любопитни ситуации. В 12-ата минута дълъг пас на Коуди изненада защитниците на Сити и Жота се озова сам срещу Едерсон. Стражът напусна наказателното си поле, но в опита си да изчисти топката фаулира играча на домакините. Реферът Мартин Аткинсън нямаше какво друго да стори, освен да покаже червен картон на бразилеца.

Гуардиола не се поколеба да извади Агуеро, за да пусне резервния вратар Клаудио Браво. Аржентинецът беше видимо разочарован, напускайки терена.

Манчестър Сити с грешна стъпка във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В средата на полувремето нещата се обърнаха в полза на Сити. Конър Коуди настъпи Марез в пеналта и след намесата на ВАР Аткинсън посочи бялата точка. Руи Патрисио обаче спаси удара на Стърлинг, а Коуди притича и изчисти в корнер. Домакините се хвърлиха да прегръщат вратаря си, но се оказа, че виновникът за дузпата е прибързал с влизането в наказателното поле и преглеждането на ситуацията с ВАР го доказа. Гуардиола с недвусмислени жестове даде да се разбере, че иска този път друг да изпълни наказателния удар, но зад топката отново застана Стърлинг. И този път Руо Патрисио се намеси блестящо, но за радост на Стърлинг отбитата топка отиде право на крака му и той я прати в мрежата.

Манчестър Сити с грешна стъпка във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 50-ата минута перфектна контра на Манчестър Сити завърши с втори гол на Стърлинг. Подаването дойде от Де Бройне, а крилото на "гражданите" елегантно прехвърли Руи Патрисио за 20-ото си попадение от началото на сезона.

В 55-ата минута феновете на "Молиню" се зарадваха, след като Адама Траоре върна интригата. Бързоногият нападател на "вълците" стреля силно извън наказателното поле и Клаудио Браво нямаше шанс - 1:2.

Манчестър Сити с грешна стъпка във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Заветните мигове на срещата предложиха активна игра от страна на домакините. В 73-ата минута Ромен Саис засече с глава центриране от левия фланг, но топката мина встрани от вратата. Малко по-късно при идентична ситуация шанс се откри пред Мат Дохърти, но той стреля неточно.

Манчестър Сити с грешна стъпка във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Така се стигна до 82-ата минута, когато левият бек на Манчестър Сити Бенжамен Менди допусна непростима грешка и тя бе наказана. Французинът не пое добре топката около аутлинията, Траоре му я отне и намери Раул Хименес, който я прати под плонжа на Клаудио Браво.

Манчестър Сити с грешна стъпка във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Кулминацията на двубоя настъпи в 90-ата минута. Хименес направи фантастична комбинация с Дохърти. Мексиканецът пусна с пета към своя колега, който с плътен шут по земя матира Браво и подлуди трибуните за крайното 3:2!


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахмат Сила

    1 0 Отговор
    Много грешки,правописни,смислови и т.н.т. слаба статия.Но фамилията е точната,винаги ще има работа за вас ,колкото по неграмотни ставате,толкова много ви обича властта.