Last news in Fakti

9 Януари, 2020 09:54 1 470 1

Ново силно представяне за Алберт Попов

  • попов-
  • представяне-
  • класиране-
  • слалом

Българският скиор успя да завърши 18-ти в Мадона ди Кампилио

Ново силно представяне за Алберт Попов - 1
Снимка: БГНЕС

31-вият старт в Световната купа по ски алпийски дисциплини за Алберт Попов се оказа изключително успешен, след като той не само успя да се класира за втория манш на слалома в Мадона ди Кампилио, но и за втори път през сезона да се вреди в топ 20.

Единственият българин в алпийския елит закова хронометрите на общо време от 1:37.45 минути и завърши на 18-а позиция, изоставайки с 1.85 секунди от победителя Даниел Юл от Швейцария.

Досегашното му най-добро класиране за Световната купа този сезон е 12-ото в слалома във Вал д'Изер през миналия декември. Освен него, той не се вреди за вторите маншове в първия слалом за сезона в Леви и в първия за 2020 година в Загреб, като не финишира в първия манш от гигантския слалом в Алта Бадия, а в паралелния гигантски слалом също там остана 50-и.

Алберт се класира 28-ми в първия манш в Мадона ди Кампилио и съответно се пусна трети по стартов списък за втория. Той успя да подобри времето на Доминик Щеле, като в същото време остана зад швейцареца Сандро Симоне, които се изявиха преди него. Попов записа време от 49.19 в първия и 48.26 секунди във втория манш (11-о време), като второто му излизане на пистата бе проведено с малко повече риск в сравнение с по-ранното и съответно бе доста по-бързо.

Тогава той започна предпазливо, защото си беше взел поука от случилото се преди няколко дни в Загреб, когато не се класира сред първите 30. Като типичен специалист в стръмните и заледени части обаче Попов навакса голяма част от изоставането си във втората част на пистата, която бе именно с такъв профил, записвайки общо време 1:37.45 минути.

Другият българин Камен Златков даде 49-о време в първия манш и направи най-доброто си каране през сезона досега.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Браво, имаме отново скиор в световния елит!