Last news in Fakti

9 Януари, 2020 12:27 1 318 5

Фюри и Уайлдър сами ще избират съдиите си

  • съдии-
  • избор-
  • аръм-
  • фюри-
  • уайлдър-
  • бокс

Съдийската тройка ще е съставена от британец, американец и трети от неутрална държава

Фюри и Уайлдър сами ще избират съдиите си - 1
Снимка: БГНЕС

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър ще избират съдиите и рефера за реванша си на 22 февруари. Сблъсъкът в Лос Анджелис завърши с противоречиво равенство, като и двете страни имаха оплаквания към рефера и съдиите. Според световния шампион на WBC, Фюри е бил нокаутиран, но бавното броене на рефера Джак Рейс му е позволило да се изправи. По-състоятелни бяха претенциите на британеца, който надигра Уайлдър във почти всички рундове, но въпреки това не грабна пояса.

Сега комисията в Невада се надява да няма недоволни и ще се допита лично до щабовете на двамата боксьори за това кой да реферира и кой да брои точките край ринга.

На двата отбора ще бъдат раздадени листи с минимум трима рефери и 10-12 съдии, като щабовете ще имат правото да задраскат имената на хората, които не желаят да участват в мача.

„Боб Бенет - шефът на комисията, ме увери, че всички ще останат доволни“, обясни Боб Аръм.

„Истината е, че този път съдиите няма да имат значение. Ако се изиграят пълните 12 рунда, то победата ще е за Фюри. Ако има нокаут, пак няма да ни трябват“, сподели американският промоутър на „Краля на циганите“.

Две неща са сигурни към този момент – реферът на мача ще е човек, който трябва да е регистриран и лицензиран към Спортната комисия на щата Невада, а това далеч не е присъщо за всички арбитри в САЩ; съдийската тройка ще е съставена от британец, американец и трети от неутрална държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chiko

    3 2 Отговор
    защо ако се играят и 12 те рунда фюри ще вземе пояса?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 аяаяа

    5 2 Отговор
    Клоуна Фюри, ще бъде нокаутиран от бронзовия бомбър :)....
    До 6-7 рунд, тоя път няма да стане !!!

    Коментиран от #4

  • 4 така е

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "аяаяа":

    Напълно си прав!!!
  • 5 Боб

    4 0 Отговор
    Фюри има най скучния бокс,с тикове и движения на наркоман.С кеф ще гледам как ще припадне.