Last news in Fakti

10 Януари, 2020 15:37 2 312 12

Теди Салпаров: България, за мен бе чест!

  • салпаров-
  • сбогуване-
  • фенове-
  • отказване-
  • национален отбор-
  • волейбол-
  • българия
Теди Салпаров: България, за мен бе чест! - 1
Снимка: БГНЕС

Една от звездите на родния волейбол в последните години Теодор Салпаров официално сложи край на кариерата си в националния отбор. Либерото изигра снощи последния си мач при загубата с 1-3 от Германия в последен опит за класиране на Олимпиадата в Токио това лято. 37-годишният Салпаров направи равносметка на годните си в отбора, за преминатите трудности и каза, че отстъпва място на по-младите, пожелавайки им да носят радост на феновете.

Ето какво написа либерото в социалните мрежи:

"Скъпи приятели, дойде време да обявя официално и тук, че вчерашният ни мач беше последният за мен и Виктор Йосифов с фланелките на Националния отбор! Не ми е лесно да опиша всички години и емоции, които са събрани в душата ми и да ви ги предам в няколко изречение, но ще опитам.

Влязох в отбора, когато бях едва на 17! Сега съм на 37! По-голямата част от живота ми до момента е преминала там! С момчетата често сме прекарвали повече време заедно от колкото с близките си! Докато играем за флага през тези години ние израствахме, родиха се децата ни, едни идваха - други си отиваха, но едно не се промени - желанието ни да прославяме България с успехи! Равносметката за мен в този отбор :

Бронзови медали на Световното Първенство 06’ в Япония!
Бронзови медали на Световната купа 07’ отново в Япония!
Бронзови медали от Европейското първенство 09’ в Турция!

Участие на две поредни Олимпийски игри - 08’ в Пекин с 5то място в класацията и 12’ в Лондон с 4-oто място, когато не ни достигна малко, за да се качим на почетната стълбичка!

Но ние отдавна сме качени на по-важната почетна стълбичка! Тази на нашите фенове и българите, които винаги са ни подкрепяли по трибуните и пред екраните! Тя разбира се е по-важна от всеки медал и отличие, защото любовта на хората не се подарява, тя се заслужава! Благодаря ви българи , за цялата любов, с която сте засипвали мен и момчетата по време на нашите големи и малки победи, но и по време на нашите големи и малки загуби също така!

Простете ни, че не успяхме да се класираме за тази Олимпиада!

Повярвайте, ние много искахме да ви зарадваме! За мен щеше да бъде пък още по-красиво да завърша кариерата си в Националния отбор с трето участие на Олимпиада, но такива са правилата! Животът продължава!

И така, днес - след толкова години на труд, преодоляване, 5 тежки операции на краката, след толкова емоции, радости и сълзи, аз - Теодор Салпаров, казвам довиждане на фланелката си в Националния отбор и отстъпвам място на по-младите!
Моля се поколенията, които идват след нас да ни донесат още много поводи за гордост!

Момчета, обичам ви!

България, за мен беше чест!

Искрено ваш N13!"


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тренера

    4 20 Отговор
    Теди Цалпаров голям разпределетел няма що, от както в нац отбор една титла нямат,, курифеите "по волейбол!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Бай Хой

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тренера":

    беги леги ве харпун. Салпаров беше на топ ниво през цялата си кариера! Само уважение заслужава ! Успех ти желая.

    П.С.
    Жена му обаче изглежда доста злобничка, не знам може и добро дете да е :)

    Коментиран от #3

  • 3 Тренера

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Хой":

    Премери си температурата както на малките деца!
  • 4 Doni Brasko

    18 2 Отговор
    Благодарим ви за всичко Теди. Успехи и здраве за напред. Винаги си играл с душа и себараздаване. Поклон пред теб и Виктор.
  • 5 Обективен

    10 1 Отговор
    Много добро, хубаво и умно момче. Без него отбора няма да е същия. Дано да вземе някаква длъжност в ръководството на отбора. Я кондиционенн треньор. Въобще да е близко до отбора и да мотивира младите.
  • 6 Вол

    2 4 Отговор
    Всички забравиха как започна Салпаров, колко много мачове загубихме заради неговата неопитност. Поне 3-4 години играеше под всякаква критика и далече от класата на предищните разпределители. Дано не го сменят с някой подобен!
  • 7 Хахото

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тренера":

    За твое сведение, и на един разбирач по надолу,( ако не си същия) Салпаров никога не е бил разпределител, а либеро има доста голяма разлика. ТЕДИ, ВИКТОРЕ, пожелавам ви успех в живота.

    Коментиран от #8

  • 8 Е голям си разбирач

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хахото":

    Либеро и разпределител са едно и също!

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Респект

    0 0 Отговор
    Само респект към волейболистите ни! На много от големите форуми участват и често на ниво, за разлика от ритнитопковците.
  • 11 Най накрая

    0 1 Отговор
    ще си починем от неговото постоянно присъствие и самоизтъкване - на всяка манджа мерудия
  • 12 AUDI

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Е голям си разбирач":

    Малко си в грешка, ама само малко. Както да кажеш че Перуката е бил нападател а не вратар,щито било едно и също... поинтересувайте се малко бе хора