Last news in Fakti

24 Януари, 2020 11:55 1 559 1

Борец-депутат обмисля кариера и в MMA

  • жан бенелюк-
  • борец-
  • депутат-
  • украйна-
  • кариера в мма

Жан Бенеляк осъзнава, че борбата и ММА са различни спортове

Борец-депутат обмисля кариера и в MMA - 1

Украинският борец в класическия стил и народен представител Жан Беленюк обмисля възможността да се пробва в смесените бойни изкуства, пише boec.bg.

28-годишният спортист има зад гърба си сребърен медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. в кат. до 85 кг, две световни титли, три европейски и злато от Европейските олимпийски игри в Минск миналото лято, като се занимава и с политика от 2019 г.

„Всички очакват да премина там. Обещал съм си, че ще се опитам да се докажа в този спорт. Много борци преминават в ММА, но е под въпрос доколко ефективно и подходящо е това. Към момента съм далеч от октагона. Основното нещо е да изградя добри умения при ударите и да получа поне основна идея как да се държа в битките. Борбата и ММА са различни спортове, човек не би искал първата му поява в октагона да хвърли петно върху всичко, което е постигнал в кариерата си преди това. Ако видя потенциал и осъзная, че това наистина би проработило за мен, тогава защо не? Не мисля, че има други народни представители, които са ставали световни шампиони по ММА“, коментира Беленюк пред „Трибуна“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    7 1 Отговор
    Този другар май е от екваториалните части на Украйна.