7 Февруари, 2020 14:20 4 267 5

Боец търси начин да докаже, че е най-способния в историята на Смесените бойни изкуства

  • мма-
  • боец

Не виждам нищо друго освен позитивни неща

Боец търси начин да докаже, че е най-способния в историята на Смесените бойни изкуства - 1
Снимка: Instagram

Джон Джоунс търси начин да докаже, че точно той е най-способния боец в историята на Смесените бойни изкуства. Въпросът сега е как да убеди останалите в това. Той се счита за най-добрия за всички времена, но вече е сигурен, че ако спечели още една титла в друга дивизия, ще даде достатъчно основания на критиците да го възприемат като паунд фор паунд №1.Джоунс е най-младият шампион на UFC и единствената му загуба е заради дисквалификация. Той е победил някои от най-впечатляващите бойци, стъпвали в Октагона. Загуби от “Кокала” имат имена като Дейниъл Кормие, Шогун Руа, Куинтън Джаксън, Гловър Ташейра и Витор Белфорт.

Според Джоунс е неизбежно преминаването му в друга дивизия. "За да спрем с приказките от типа “кой е най-добрият за всички времена” ще трябва да спечеля втори пояс в друга дивизия.", заяви Джон Джоунс по време на интервю за ESPN. „Мисля, че това наистина ще ме разграничи от много състезатели. Преместването е неизбежно. Подобрявам се като професионалист. Мисля, че съм на точното място, имам нужния екип около мен, който може да ме отведе в тази категория безопасен и здравословен начин и се вълнувам за възможността това да се случи.”

Ако той наистина направи преместването, Джоунс е уверен, че ще има успех поради факта, че ще има предимство в скоростта.

„Не виждам нищо друго освен позитивни неща. Цял живот се състезавам срещу братята си. И двамата са по-големи от мен, и двамата шампиони в американски футбол и имам чувството, че съм готов за това. Бойците в полутежката категория сме най-опасни според мен. Ние сме най-универсалните. Имаме силата, но и бързината. Също така сме и атлетични. Според мен това е най-опасната дивизия. Момчета, достатъчно големи, за да ви нокаутират, но все пак са достатъчно атлетични и достатъчно пъргави, за да вършат някои наистина необикновени неща. Преминаването в тежката категория може и да е по-лесно за мен, защото просто съм свикнал с много по-бързи темпове на мача." завърши шампионът.

Преди Джоунс да продължи с плановете си за втори UFC златен пояс, той ще трябва да се бие срещу Доминик Рейес в UFC 247 след броени часове.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да натупа едни по същия начин

    3 1 Отговор
    Колко ли ще ми иска...!?
  • 2 Бай Хой

    2 5 Отговор
    Няма кво да доказва, всеки знае че той е най-великия боец в ММА. Джон Джоунс човекът е съвсем друга тема
  • 3 русенец

    13 1 Отговор
    Като е боец да не се бои , а директно да ходи в Сирия да се прави на велик. :))))
  • 4 Баси и тъпотията

    13 2 Отговор
    Боец и изкуства. Нещо като тупан опитващ се да свири като цигулка.
  • 5 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    1 0 Отговор
    Ако се изправи срещу Виталий Минаков ,самбист ,каратист и т.н.Загубата му е гарантирана.Нищо че в последния мач Минаков претърпя първа загуба на ринга от Шейх Конго след съдийски решение