10 Февруари, 2020 09:56 4 699 16

А защо изобщо Хубчев говори пред медиите

  • петър хубчев-
  • левски-
  • футбол

Бяга от камерите все едно е хванал оголени жици на трифазен ток

А защо изобщо Хубчев говори пред медиите - 1

Стойчо Стоев не стана шампион с Левски, но публиката на сините го изпрати по шампионски. В Благоевград хилядната агитка 90 минути скандира името му, при все че се знаеше, че той вече е освободен от клуба.

Петър Хубчев вероятно също няма да стане шампион с Левски, но и в най-романтичните си прогнози той няма как да очаква публиката да му направи подобно изпращане. Самият той дори не го иска. Ако има как, на стадиона да няма един човек, това ще е най-добрата обстановка за треньора на сините. С поведението и думите си Петър Хубчев показва, че нито иска феновете да го имат за един от тях, тоест за един от синята идея, нито пък той вероятно се възприема като част от голямото синьо семейство.

И всичко това при положение, че Стойчо Стоев никога не е играл за Левски, а като треньор винаги бие сините, дори и начело на Миньор Перник, а Хубчев е един от запомнящите се футболисти в историята на клуба от "Герена".

В трудни моменти малко се иска, за да може всички, които обичат Левски, да се тупат в гърдите, че са оформили голяма синя мощност. Обаче откъде да дойде вярата, след като треньорът на отбора се маха от телевизионните камери, когато го питат дали е способен с 3 думи на направи някакъв призив преди старта на футболната 2020 година. Хубчев едностранно прекрати последното си телевизионно интервю, все едно го питаха дали е извършил стотици изнасилвания, както питаха действащия му все още шеф Васил Божков. Сякаш треньорът на сините хвана оголени жици на трифазен ток и с рязък старт се изпари някъде настрана. Ама няма "благодаря за вниманието", няма "не коментирам", както отговори на последните 3 въпроса, преди да дезертира. Бяхме сигурни, че толкова кисел, намръщен и скучен събеседник репортерите с ресор Левски не са имали никога, но чак пък толкова. Ако има как, при подписване на договора със сините Хубчев щеше да вкара клауза да не говори пред медиите и да не се среща с феновете. Не че се е скъсал да прави последното.

В момент, в който клубът харчи последните си капки гориво в резервоара и в който навлиза в старта на футболната година в мач с ЦСКА, хората искаха да чуят две-три надъхващи думи, за да върнат поизгубената си вяра. Хубчев хубаво направи мотивационна реч пред футболистите си, но и публиката имаше нужда от няколко приятни думи. Във времена, в които не се знае дали след 10 дни Левски ще осъмне за последно под точно това име и точно в този си вид и няма да поеме по пътя на трансформациите и обединенията, всяка блага дума е изключително важна. Други хора и футболистите от клуба призовават феновете да се обединят, въпреки някои различия от последните години, да си купуват абонаментни и членски карти и едва ли не да се напрегнат финансово в очакване на спасителни кампании, а треньорът като чуе за феновете на сините, и се обръща на другата страна и изчезва. Е, извинете, но нали това никак не е нормално за необикновен клуб, какъвто е Левски, където съпричастността се помни повече, отколкото титлите и медалите?! Хубчев наистина взе да прекалява с откритата си неприязън към камерите и микрофоните, но това с нулевото му отношение към публиката вече минава границите. По-добре наистина от тук насетне той да обяви, че няма да говори пред медиите и да се знае, а не да мъчи и себе си, и тези, които му задават въпроси с микрофоните.

Желю Станков, Тема Спорт


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станчо

    7 16 Отговор
    От този треньор не става, особено за Левски...

    Коментиран от #4, #14

  • 2 Холмс&д-р Уотсън епикриза

    12 5 Отговор
    Никога не се усмихва и винаги е прав.
    Елементарно- хемороиди!
  • 3 ЗАПОЗНАТ

    11 10 Отговор
    Борисов, Ивайло, имайки предвид липсата на българска спортна журналистика, и плюнката в лицето ви е много. Марш сега на Армията да припознаваш люляците.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Питанката❓

    13 11 Отговор
    Докога отборът Левски ще срами името на Апостола ❓ Питам и отговор не чекам.🐮🐮🐮
  • 6 Иван

    14 6 Отговор
    Да сравняваш доказан треньор като Стоев, със съмнителен такъв като Хубчев е меко казано несериозно. Освен че го изпратихме подобаващо Стоев, той успя с бюджет 3 пъти по-малък от сегашния, да постигне много повече от настоящия състав на Левски. Много хора избирателно имат къса памет, но тези които наистина обичат Левски много добре знаят и виждат разликата тогава - сега. На Хубчев му се даде медиен комфорт, пари, вътрешноклубно спокойствие, визирайки онзи срамен период с фенове и общи събрания, които така и не поеха отговорността за смяната на Стоев и още куп други привилегии, кото тогава отсъстваха. А сега ситуацията с Божков му идва дюшеш на Хубчев, това ще му е и причината за "провала" на сезона разбира се.
  • 7 Независим

    7 4 Отговор
    Вечно сърдит и намусен.Да ама да уважава поне малко публиката на Левски,защото без нея е загубен ,а и хонорара му сигурно е колкото за на 100 фена....
  • 8 Читател

    7 4 Отговор
    Жельоо , Жельо , колко имаш по граматика ? И кой те излъга , че става журналист от теб ?

    Коментиран от #13

  • 9 софия запад

    7 5 Отговор
    НА 15 ОФИЦИАЛНО ФАЛИРАМЕ
  • 10 Бай Иван

    5 1 Отговор
    Вие господа нали сте предани левскари?Нужно ли е да чакате някой да Ви дава кураж кагато и да е било?Не търсете вината в треньорите,а се разровете и си задайте въпроса "Как и къде са употребени милионите,които се даваха през тези години?Защо с този много милионен бюджет отбора не е спечелил ни купа ,ни титла?Защо се докараха над 100 футболиста за тези години,а няма и един запомнящ се изходящ трансфер?"
  • 11 Смях

    7 4 Отговор
    Като гледам киселата физиономия на Хубчи, почвам да си мисля, че и някой мъже страдат от тежък мензис.
  • 12 миш

    5 1 Отговор
    Стига с това става или не става.Като си имате свой отбор и плащате заплати си вземете който треньор искате,този собственик това е харесал,това е купил.
  • 13 Кавали от факти, млъкнете

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Читател":

    Духайте супата
    Левски ще го има
    Но вие не
    Идиоти сте
    Какви са тези коментари
  • 14 Стефан

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Станчо":

    Не. Мисля че журналистите не само в спорта са на много ниско ниво.
  • 15 Stiv

    3 0 Отговор
    Левски е голям отбор,но е поел по пътя на великия Ботев Пловдив,дано не стигне до разформироване и В група.Успех момчета Ботев е с вас.
  • 16 Гочо

    0 0 Отговор
    Най точния човек за Левски.