Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 19:56 810 1

Георги Кабаков е все по-близо до Мондиал 2022

  • стоичков-
  • мондиал 2022-
  • фифа-
  • семинар-
  • оценки-
  • съдия-
  • кабаков

Българският съдия се е справил отлично на семинара на елитните рефери на ФИФА

Георги Кабаков е все по-близо до Мондиал 2022 - 1
Снимка: БГНЕС

Топсъдията на България Георги Кабаков е с отлични оценки от семинара на елитните рефери на ФИФА, който се проведе в Лисабон. Пловдивчанинът се е представил на много високо ниво както на теоретичния изпит, така и на физическите тестове, информира председателят на Съдийската комисия на БФС Костадин Стоичков.

Кабаков беше поканен на въпросния семинар със съдиите от Група Елит като един от най-обещаващите от Група 1. Въпросното събиране на топ арбитрите на ФИФА имаше за цел да отсее група, която ще бъде развивана за Мондиал 2022.

"Радвам се, но и не съм изненадан от резултатите на Кабаков. Той поддържа постоянно високо ниво и напълно заслужено е в компанията на най-добрите рефери на ФИФА. Дано най-после имаме и ние съдия на световно първенство", коментира пред БТА Костадин Стоичков.

Последният български рефер на най-голямото футболно събитие е Богдан Дочев в Мексико през 1986 година.

След прибирането си от португалската столица, Кабаков се присъединява към реферите от Втора лига, за да покрие физически нормативи и да положи писмения изпит, който се изисква от нашата комисия. В момента в Сливен върви именно този семинар, а през уикенда беше за съдиите от efbet Лига, който Кабаков прoпусна.

Теоретичните тестове за съдиите са комбинирани от тестовете от цялата изминала година. Десет въпроса са теоретично задание и десет са видео-примерите, които трябва да бъдат решени от арбитрите.

"Продължава програмата "Таланти и ментори", която отчитаме като много успешна и полезна", каза още Костадин Стоичков.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От дивия северозапад

    2 0 Отговор
    Добре е като не може е да имаме отбор на мондиала поне съдя.