Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 16:17 999 0

Официално: Челси взе звездата на Аякс

  • аякс-
  • звезда-
  • челси-
  • трансфер-
  • обявяване-
  • официално-
  • зиеш

Хаким Зиеш ще се присъедини към "сините" от Лондон през следващото лято

Официално: Челси взе звездата на Аякс - 1
Снимка: БГНЕС

Челси официално обяви, че е постигнал споразумение с Аякс за трансфера на Хаким Зиеш. Остава мароканският национал да уточни личните си условия с английския клуб. 26-годишният футболист ще остане в Аякс до края на сезона и ще премине на „Стамфорд Бридж“ през следващото лято.

Старши треньорът на Аякс Ерик тен Хаг също потвърди за трансфера на Зиеш в Челси. Сделката влиза в сила от лятото и в касата на нидерландския гранд ще влязат 45 милиона евро.

Аякс привлече Зиеш от Твенте през лятото на 2016 г. за 11 млн. евро. До момента той има 159 мача за Амстердамци, в които се е отличил с 42 гола и 82 асистенции.

Договорът на Зиеш с Челси ще бъде до лятото на 2025 година. Заплатата му ще бъде 5 млн. евро на сезон плюс бонуси. Привличането му означава, че Челси ще се раздели с Уилиан или Педро, а не е изключено и двамата да не останат на „Стамфорд Бридж“, тъй като договорите им изтичат и няма изглед да бъдат подновени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА