Last news in Fakti

1 Март, 2020 16:56 861 0

Шеф в Интер: Тазгодишният сезон може и да не завърши

  • марота-
  • сезон-
  • първенство-
  • прекратяване-
  • серия а-
  • коронавирус-
  • власти-
  • мерки-
  • интер

"Като цяло властите се справят доста зле с тази ситуация", смята директорът на "нерадзурите" Джузепе Марота

Шеф в Интер: Тазгодишният сезон може и да не завърши - 1
Снимка: БГНЕС

Директорът на Интер Джузепе Марота заяви в интервю за "Gazetta dello sport", че има риск първенството в Италия да не завърши. Причината е върлуващият в страната короновирус. Според боса на "нерадзурите" властите в Италия се справят доста зле със ситуацията.

Марота също така допълни, че според него календарът е много натоварен и би било добре броят на тимовете в Серия А да бъде намален от 20 на 18.

"Да се играят мачове при закрити врата вече не е опция. Турнирът вече е компрометиран и дори рискуваме сезонът да не завърши. Като цяло властите се справят доста зле с тази ситуация. Всичко трябваше да се реши много по-бързо. Първо, лигата реши да проведе мачове без зрители, а след това спортното министерство се противопостави. Президентът на лигата допусна грешка, вземайки решението, без да се консултира. Трябваше да се свика спешна среща, за да обсъдим ситуацията заедно и да вземем общо решение. Вместо това, ние само получихме уведомление за предприетите мерки. Ако още повече мачове бъдат отложени, рискуваме да не довършим сезона. Първенството бе деформирано. Вземете предвид контузиите, наказанията и дори физиологичният аспект. Това ни кара да се замислим за бъдещето, за това, че календарът е твърде сгъстен. Би било възможно да се намали броя на отборите от 20 на 18, за да има свободни дни в календара за извънредни случаи. Сега се намираме в безизходица", обясни Марота.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА